De Sony BRAVIA X95J LED 4K HDR-tv’s zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Dit model is leverbaar in een 65, 75 en 85 inch beeldformaat en is uitgerust met de beste beeld- en geluidstechnologieën van Sony.

De X95J BRAVIA XR-serie gebruikt een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI). De X95J wordt aangedreven door de revolutionaire Cognitive Processor XR voor een ongeëvenaard contrast met extreme helderheid en puur zwart. De Cognitive

Processor XR is het brein van de nieuwe BRAVIA XR televisies

Met dit model biedt Sony een meeslepende entertainmentervaring. Dit door middel van toonaangevend beeldkwaliteit, innovatief geluid en een prettige gebruikservaring verpakt in een premium TV. Tevens heeft de X95J de XR Contrast Booster. Deze maakt lichte gebieden lichter en donkere gebieden donkerder, zonder dat er geen details verloren gaan in schaduwen of overbelichting.

De X95J 4K Full Array LED-tv is uitgerust met X-Wide Angle. Dankzij deze technologie wordt kleurverandering beperkt wanneer men van de zijkant kijkt. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Gebruikers genieten vanuit elke hoek van hoogwaardige beelden met een mooi bereik en meer diepte dan ooit.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. De X95J 4K Full Array LED-tv is uitgerust met Sony Acoustic Multi-Audio. Het geluid lijkt uit het midden van het scherm te komen met twee tweeters die het geluid sturen, twee naar voren gerichte speakers en een geïntegreerde subwoofer, waardoor het geluid de actie volgt voor een meeslepende ervaring.

Sony garandeert een Sound-from-Picture Reality ervaring. De positie van de geluidsbron is zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn.

De X95J heeft een minimalistisch One Slate-ontwerp met een naadloze beeldrand. Dit premium toestel bestaat uit één elegant paneel en is prachtig om naar te kijken zowel op een standaard als aan de muur. Innovatieve kabelhouders zorgen ervoor dat de X95J er strak uitziet van voren, van achteren en vanaf de zijkanten. Dit model wordt geleverd met geborsteld aluminium Backlight-afstandsbediening die prettig in de hand en oplicht in het donker.

Cognitive Processor XR

De X95J werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: de tv bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de X95J detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

BRAVIA CORE

De BRAVIA X95J 4K HDR LED-tv’s zijn voorzien van de exclusieve BRAVIA CORE-service. Deze content service is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE). Entertainment en technologie komen hier samen voor een unieke Sony ervaring. Alle nieuwe BRAVIA XR modellen zijn uitgerust met BRAVIA CORE, zodat entertainmentfans kunnen genieten van de nieuwste SPE Premium titels en klassiekers, evenals de grootste IMAX Enhanced collectie. BRAVIA CORE is de eerste content service met Pure Stream technologie voor een vrijwel lossless, UHD BD-equivalente kwaliteit met streamingsnelheden tot 80 Mbps.

Prijzen en beschikbaarheid

De BRAVIA LED 4K HDR TV Serie X95J is vanaf nu beschikbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux voor de volgende adviesprijzen:

Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden
Klik hier om producten in te laden

Reageer