Een tandenborstel met Bluetooth die verbinding maakt met een smartphone-app. Waarom heb je dat nu nodig? Volgens Oral-B kom je zo beter te weten of je nu goed of slecht je tanden poetst, en kan je poetsgegevens doorsturen naar de tandarts. De topmodellen van Oral-B, waaronder deze Pro 7000 Cross Action, worden al een tijdje met de SmartGuide geleverd. Dat is een klein apparaatje met scherm dat je aan de wand kan vastmaken. Het idee daarachter is dat je in een oogopslag ziet hoeveel poetstijd er nog rest. Heb je de minimale poetstijd – 2 minuten – bereikt, verschijnt er een lachend gezichtje. Poets je bijvoorbeeld te hard, dan gaat het gezichtje boos kijken.

tandenborstel_oralB

Deze Pro 7000 tandenborstel van Oral-B gaat dankzij z’n Bluetooth-verbinding een stapje verder. Eenmaal je verbonden bent met de app op je smartphone, gaat een timer automatisch lopen van zodra je begint te poetsen.

 

Tot zover niks nieuws onder de zon in vergelijking met de SmartGuide. Wat de app wel interessant maakt, is dat je een waarschuwing krijgt als een opzetborstel aan vervanging toe is. Die opzetborstel moet je immers om de drie maanden vervangen door een nieuwe, zoals ook aangegeven door tandartsen. Bovendien kan je al je poetsdata doorsturen naar de tandarts.

 

Oral-B Pro 7000 < 249 euro

Reageer