netatmo radiator knop

Waarom je hele huis verwarmen, inclusief de kamers die je niet gebruikt? Dat is toch pure energieverspilling! Met de slimme radiatorknoppen van Netatmo verwarm je enkel de ruimtes die jij wil, wanneer je wil. Bovendien kun je de radiator vanop afstand met je smartphone aansturen. Zo is je keuken lekker warm tegen dat je ‘s avonds thuiskomt.

Netatmo slimme thermostaat

In 2013 lanceerde Netatmo al een slimme thermostaat waarmee je de temperatuur in je hele huis vanop afstand kunt regelen. Aanvullend op dit systeem brengt Netatmo nu slimme radiatorkranen op de markt waarmee je de temperatuur kamer per kamer kunt regelen naargelang jouw leefgewoonten.

Bijvoorbeeld, terwijl  beneden in de woonkamer samen gezellig tv wordt gekeken, studeert de oudste zoon boven in zijn slaapkamer en ligt de jongste al in bed. Elke kamer vraagt dan om een andere temperatuur naargelang de activiteit.

Netatmo-app of Homekit

Je kunt kiezen of je de radiatorkranen aanstuurt met de Netatmo-app of via de Homekit van Apple. Zo kan je vanop afstand de temperatuur regelen. Zo kun je, voor je vertrekt in de fitness, de verwarming in de badkamer alvast aanzetten. Je kunt ook voor elke kamer een schema instellen naargelang je leefgewoonten. Bijvoorbeeld, de badkamer op weekdagen tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends verwarmen tot 21 graden, terwijl in het weekend de badkamer maar vanaf 9 uur verwarmd moet worden. In de app kun je ook het energieverbruik per kamer opvolgen waardoor je er veel bewuster mee omgaat.

 

Slimme functies helpen besparen

Door de verschillende kamers te verwarmen naargelang je levensstijl en behoeften, kun je tot wel 37% energie besparen. Daarnaast heeft de Netatmo radiatorkraan nog enkele slimme eigenschappen die energieverspilling tegengaan. De radiatorkraan heeft een detector die merkt wanneer er een raam openstaat. In dat geval schakelt hij de verwarming meteen uit. Daarnaast analyseert hij de ruimte ook in realtime en stemt hij de verwarming af op de hoeveelheid zon en het gebruik van de ruimte.

Met de handmatige boostfunctie kun je de verwarming wel tijdelijk drie uur verhogen in een kamer.

Designed by Starck

Net zoals de thermostaat is de slimme radiatorknop ontworpen door Philippe Starck. Deze koos voor een cilinder van uv-resistent transparant plexiglas waarop de temperatuur van de kamer wordt weergegeven. Je kunt de radiatorkraan personaliseren door de kleur ervan aan te passen in oranje, geel, groen of blauw met de meegeleverde stickers. Naast het stijlvolle design is de radiatorkraan zo eenvoudig te plaatsen dat een installateur niet nodig is.

Klik hier om producten in te laden

Reageer