De slimme Nest thermostaat en rookmelder zullen later deze maand ook in ons land verkrijgbaar zijn.

De Nest thermostaat kwam al in 2011 op de Amerikaanse markt en bleek daar meteen een schot in de roos. Critici en gebruikers konden niet zwijgen over de gebruiksvriendelijkheid en het knappe design van wat eigenlijk een zeer saai object was: de thermostaat. Ook Google zag onlangs het potentieel ervan in en nam het bedrijf voor een smak geld over.

Dat het zo lang duurde voor de thermostaat ook naar ons land – en bij uitbreiding naar Nederland, Frankrijk en Ierland – heeft te maken met het feit dat de Nest perfect dient samen te werken met je verwarmingsketel. En de Europese markt van verwarmingstoestellen is uiteraard anders dan die in de VS.

Wat is de Nest Learning Thermostat?

De Nest Learning Thermostat helpt gezinnen energie te besparen en doet dat op verschillende manieren. Een week nadat je de temperatuur in je woning manueel hoger of lager hebt gezet, begint de thermostaat je gewoonten te herkennen en doet hij dit automatisch voor jou. Naarmate er meer tijd verstrijkt, wordt dit gepersonaliseerde schema steeds beter. Wanneer je de woning verlaat, weet de thermostaat dat meteen dankzij de ingebouwde sensoren en schakelt hij de verwarming een paar graden lager.

Voor de lancering in België past Nest de thermostaat aan met onder meer alarmmeldingen ingesproken door lokale acteurs en gaat het een samenwerking aan met enkele honderden gecertificeerde installateurs en de energieleverancier Lampiris. Installeren laat je best over aan deze installateurs.

Nest Protect: een nuttige rookmelder

Een tweede product is de Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide. Deze slimme rookmelder die ook koolmonoxide detecteert, geeft niet alleen een schel alarm af bij problemen, het verwittigt jou in je eigen taal wat het probleem is en waar het probleem zich stelt. Bovendien krijg je automatisch een melding op je smartphone. In noodsituaties geeft de Nest Protect ‘s nachts een wit licht af.

Nest

1 + 1 = 3

Beide producten werken ook samen. Wanneer het Nest Protect koolstofmonoxide-alarm afgaat, kan de Nest Thermostat automatisch het gasfornuis afsluiten. Bovendien verbeteren de sensoren van Nest Protect de afwezigheidsfunctie van de Nest Thermostat.

En de prijzen?

Prijzen zijn momenteel nog niet bekend, en volgen later op de maand.

Reageer