Samsung SUHD

Met een nieuwe benaming voor zijn televisies slaat Samsung een nieuwe weg in. De nanokristaltechnologie en de SUHD remasteringsoftware moeten voor een uitstekende beeldkwaliteit zorgen.

Samsung hernoemt zijn Ultra HD-televisietechniek en gaat die SUHD TV noemen. Daarbij staan drie peilers centraal: Ultra HD, Curved en Smart TV.

De televisies binnen de SUHD TV-lijn maken gebruik van nanokristallen, die het licht van blauwe leds converteren in gesatureerde primaire kleuren. Hierdoor moet je meer pure kleuren krijgen en stijgt ook de lichtefficiëntie. Volgens Samsung worden de kleuraccuraatheid en kleurexpressie hierdoor maar liefst 64 keer beter dan conventionele tv’s.

De SUHD remasteringsoftware zal dan weer automatisch de beeldhelderheid analyseren, waardoor je diepere zwartwaardes en een extra helder beeld moet krijgen.

Curved design

Samsung pakte in 2014 fel uit met het curved design en blijft ook dit jaar op het ontwerp inzetten. De N9500-reeks gebruikt het zogeheten ‘Chamfer-bezel’ design, wat voor meer schermdiepte moet zorgen.

Smart TV via Tizen

Vanaf dit jaar gaat Samsung alle nieuwe Smart TV’s uitrusten met het eigen besturingssysteem Tizen. Dat platform is volledig open-source, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk allerlei apps kunnen aanmaken voor de software. Tizen vond je eerder al terug op de Gear 2- en Gear 2 Neo-smartwatches, maar komt nu dus ook naar de televisietoestellen van de fabrikant.

De vernieuwde Smart Hub wordt nu op één scherm weergegeven, zodat je gemakkelijk door het menu kan navigeren en snel je favoriete content kan selecteren. De functie Briefing on TV toont je ‘s ochtends het uur, jouw agenda en de weersvoorspelling van de dag.

Ook synchronisatie met andere apparaten moet gemakkelijker gaan, via Wi-Fi Direct. Hiermee kan je snel content van op je smartphone met je tv delen en andersom. Via Bluetooth haal je een multiscreen-ervaring in huis met toegang tot verschillende apparaten: zo kan je bijvoorbeeld televisie kijken op je smartphone of tablet terwijl de Smart TV zelf uitgeschakeld is.

Nadruk op multimedia

Samsung gaat ook meer aandacht besteden aan multimedia: zo komen de games Just Dance Now en Bingo HOME: Race to Earth standaard naar Samsung Smart Tv’s.

Samsungs eigen Milk Video gaat dan weer de populairste muziekvideo’s verzamelen en je toegang geven tot premium content van meer dan vijftig aanbieders.

Over precieze beschikbaarheid en prijzen van Samsungs nieuwe televisies is nog niet veel bekendgemaakt. De fabrikant laat wel al weten dat het in België negen SUHD TV’s gaat lanceren, gaande van 48 inch tot 88 inch formaat.

De andere televisies van Samsung ontdekken?

Klik hier om producten in te laden

Reageer