2020 Samsung QLED 8K Q950

Na het gerucht van vorige week bevestigt Samsung dat het topmodel in de line-up van 8K QLED televisies voor 2020 amper nog een rand rondom het zichtbare beeldscherm heeft. Dat maakte het bedrijf bekend op de technologiebeurs CES.

Het nieuwe ‘Infinity Screen’-design op de Q950TS QLED 8K tv gebruikt 99% van de voorzijde van de televisie als scherm, terwijl de volledig vlakke achterzijde slechts 15mm dik is.

Een nieuwe AI Quantum Processor belooft verbeteringen op het vlak van de beeldkwaliteit, het geluid en smart tv. Zo worden niet-8K beelden opgeschaald naar de 8K-resolutie. Dat is door het gebrek aan echte 8K-content een noodzakelijke toevoeging. De ondersteuning van de AV1-codec zorgt wel voor mogelijkheden voor onder meer het streamen van 8K video via YouTube.

Met een andere nieuwe functie, Adaptive Picture, kan de processor het scherm optimaliseren voor zowel omgevingscondities als individuele beelden.

2020 Samsung QLED 8K Q950

De AI Quantum-processor beheert ook het open smart home-platform van Samsung, Tizen, en de geluidsfuncties van de tv. Zo moeten toevoegingen als Q-Symphony, Object Tracking Sound (OTS) en Active Voice Amplifier het geluid ruimtelijker en dynamischer maken.

Object Tracking Sound (OTS) bijvoorbeeld herkent bewegende objecten op het scherm en zal die via het geluid proberen volgen. Denk bijvoorbeeld aan een racewagen die van links naar rechts over het scherm dendert.

Q-Symphony gebruikt dan weer een passende soundbar, de HW-Q800T, om de luidsprekers van de tv te synchroniseren met de soundbar, waardoor een extra audiokanaal wordt aangesproken. Met Active Voice Amplifier herkent de tv omgevingsgeluiden en past het volume van de tv hierop aan.

Bekijk hier het huidige aanbod QLED televisies van Samsung

Reageer