LG Oled

LG zou zich de komende jaren willen toespitsen op de productie van oprolbare tablets, en misschien ook oprolbare televisies. Dat bevestigen bronnen binnen het bedrijf.

LG heeft zich tot nu toe altijd afzijdig gehouden van de tabletmarkt, maar daar zou binnenkort verandering in komen. Volgens anonieme bronnen binnen het bedrijf zou LG het productieproces van buigbare schermen wijzigen, waardoor ze een pak goedkoper worden om te maken. Dat bevestigt CNET.

Het productieproces zou namelijk zo gewijzigd worden dat de schermen op grote rollen gemaakt worden, die dan verdeeld worden over kleinere rollen. Ook zou bij de aanmaak geen aluminium meer gebruikt worden, maar koper. Hierdoor zou er ook geen nood meer zijn aan chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Naar verluidt zou de fabrikant zich niet zozeer op smartphones willen richten, maar wel op tablets en ook televisies.”[/quote]

Volgens dezelfde bronnen wil LG de oprolbare schermen gebruiken in tablets, waarschijnlijk om de consument de mogelijkheid te geven de tablet dan op te rollen of te vouwen. Naar verluidt zou de fabrikant zich dan niet zozeer op smartphones willen richten, maar wel op tablets en ook televisies. Zo ver zijn we echter nog niet, want naast het scherm moet daarvoor uiteraard ook de andere hardware flexibel zijn.

Toch hoopt LG tegen 2017 een flexibele tv op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf heeft ook al wat ervaring met de productie van gebogen schermen bij zijn smartphone de G Flex. Maar met de oprolbare schermen wil LG dus nog een stapje verder gaan. We houden het in de gaten!

Reageer