Ben je op zoek een complete reiniging van je mond én kan je hierbij wel wat coaching gebruiken, dan is de Oral-B Genius 9000 je redder in nood.

Tandenpoetsen is een dagelijkse gewoonte, maar we staan er soms niet bij stil of we het wel voldoende goed en grondig doen. En net daarmee komt Oral B te hulp. We mochten hun nieuwste en meest complete elektrische tandenborstel uittesten.

De tandenborstel is uitgerust met Bluetooth en staat in verbinding met de Oral-B app op je smartphone. In de app zie je hoe lang je nog moet poetsen, welke zone je moet poetsen en krijg je een seintje als je te hard poetst. Handig, want zo voorkom je dat je tandvlees beschadigt.

Verder beschikt de handle over 5 standen, waaronder een stand voor gevoelige tanden. In het USB reisetui laad je de handle eenvoudig op als je op vakantie bent. Met de Genius haal je dus een totaalpakket in huis voor een betere mondhygiëne.

Bij het ontvangen van het toestel, overvalt ons toch een beetje een glamour gevoel als we het toestel uitgevoerd in rosé goud uitpakken. Toegegeven, het is één van de meest prijzige Oral-B tandenborstels maar als we de verpakking mogen geloven krijgen we daar ook heel veel functies en voordelen voor in de plaats.

In de verpakking vinden we natuurlijk de roségouden tandenborstel met lithium-ion batterij, een smartphonehouder en een oplaadsysteem met opbergbox voor vier opzetborstels. Vier opzetborsteltjes zijn meegeleverd en ook een reisetui met USB-oplader.

Nieuw ontwerp
Wat de Genius echt onderscheidt van andere Oral-B-model

len, is echter het nieuwe ontwerp. Het handvat heeft een meer cilindrische vorm en is ook een stuk lichter. Deze gewichtsbesparing is te danken aan een nieuwe lithium-ion batterij, die terwijl de borstel langer wordt opgeladen, twee weken lang ook gemakkelijker vast te pakken en te manoeuvreren is.

Er is ook een grote, heldere en veelkleurige LED ‘SmartRing’ aan de bovenkant van de handgreep naast de opzetborstelbevestiging, die oplicht om verschillende poets- en laadmodi aan te geven. Als je te hard drukt tijdens het poetsen, zal de SmartRing, dankzij een poetsdruksensor, fel rood knipperen, wat resulteert in een snelheidsvertraging en de pulsaties zullen onmiddellijk stoppen om het tandvlees niet te beschadigen. Via de app kan je je tandenborstel ook nog personaliseren met een eigen kleur via de led-lichtring.

Zes poetsstanden
Er zijn zes verschillende poetsstanden, waaronder Pro Cleaning, whitening, tandvleesverzorging, gevoelige tanden, tongreiniging en polijsten. Elke poetsstand heeft een specifiek symbool dat oplicht op het handvat van de Genius. Je hoeft alleen maar op de selectieknop te drukken om te schakelen tussen de verschillende mogelijkheden en deze zullen de borstelkop-oscillatie en -frequentie aanpassen voor het gewenste effect.

Slim poetsen
Dit is dus niet je gewone tandenborstel. De Genius kan via Bluetooth verbinding maken met een Oral-B-app op een Android-telefoon op iPhone om de instellingen te beheren, poetsstatistieken bij te houden en toegang te krijgen tot het ‘Intelligent Brushing System’. De app heeft ook een timer op het scherm zodat je kan zien hoe lang je hebt geborsteld en een tracker die je vertelt hoe oud je opzetborstel is en wanneer je hem moet vervangen.

Het Intelligent poetsysteem bevat voorgeprogrammeerde routines die je helpen jouw doelstellingen te bereiken. Er is Frisse Adem, Anti-tandplak, Wittere tanden, Gezond tandvlees en Orthodontische verzorging om uit te kiezen. De Wittere tanden routine bijvoorbeeld, is een cursus van 2-4 weken met dagelijkse activiteiten en coaching die je helpt vlekken uit je tanden te verwijderen. Orthodontische verzorging daarentegen is voor mensen met beugels.

Er is ook een functie voor gerichte zorg waarmee je tandzones kunt kiezen waarop je je wenst te concentreren, en de app helpt je om het beter te doen op deze gebieden. Je kan ook bepaalde plaatsen in het gebit extra aandacht geven, op die manier worden extra seconden bijgeteld in het totale poetsprogramma.

De activity tracker is een handige manier om terug te kijken wanneer je geborsteld hebt, hoe lang je geborsteld hebt en gemiddelde tijden in de weken en maanden. Je kan ook herinneringen instellen om uw tanden te poetsen, uw tong en floszijde te reinigen. Er is zelfs een leuke zone voor kinderen om hen aan te moedigen om regelmatig poetsen.

Verbinding maken met de app is net zo eenvoudig als het downloaden naar je telefoon en het volgen van de instructies.

Het Genius-pakket wordt ook geleverd met een smartphonehouder, zodat je de telefoon aan de badkamerspiegel kan bevestigen. Met de Positie-detectie technologie, herkent de tandenborstel d.m.v. sensoren de gedeeltes in de mond en stuurt aan op betere poetsprestaties. Met de camera op jouw smartphone wordt je poetsgedrag nauwlettend in de gaten gehouden. De ingebouwde sensoren kunnen op die manier precies detecteren waar je nog onvoldoende hebt gepoetst.

Slimme reisetui met USB oplader
Het mooie reisetui die bij de Oral-B Genius wordt geleverd, is meer dan alleen een handige manier om de tandenborstel en opzetborstels mee te sjouwen. Hij kan ook de tandenborstel opladen en er is zelfs een usb-poort om jouw mobiele telefoon, camera, draagbare batterij of andere elektronische gadgets aan te sluiten en deze op te laden.

Dit is een geweldig idee en verlaagt het aantal opladers dat je tijdens een rit mee moet nemen, én het is niet nodig om de normale oplaadstandaard mee te nemen.

Deze Genius versie is zeker een upgrade en voelt beter dan mijn voorgaande Oral-B elektrische tandenborstels. Ik heb zowat alle functies gebruikt en ik heb niet echt het gevoel dat ik alle op app gebaseerde toeters en bellen nodig heb, maar ze zijn misschien van meerwaarde voor sommigen, maar ook een handige manier om je kinderen vaker en beter te laten poetsen. De drievoudige poetsdruksensor en de SmartRing-LED zijn de beste dingen, en de nieuwe lithium-ion-batterij is een plus, samen met de reisetui die ook dienst doet als oplader. Als je van reizen houdt, zijn deze redenen alleen al genoeg voor een upgrade.

Klik hier om producten in te laden

Reageer