Immogra Daikin

Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een nieuw gebouw langs de Kortrijksesteenweg in Gent. Daikin stond in voor de onzichtbare integratie van de verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen.

Voor de HVAC-systemen werd gezocht naar een technische installatie waarbij zowel verwarming, koeling als ventilatie in één pakket aangeboden wordt. Immogra kwam zo uit bij erkend Daikin-installateur Alfa Cooling Technics (Alfa-CT) uit Lokeren.

Achter de opvallende gevels met grote glaspartijen van het nieuwe kantoor gaan ruime, moderne lokalen schuil. Duurzaamheid stond voorop in dit project, daarom werden enkel kwaliteitsvolle materialen gebruikt, in combinatie met vooruitstrevende en milieuvriendelijke technieken.

Het gebouwontwerp is van het Gentse architectenbureau CAAN architecten. JUMA architecten tekende voor het interieurontwerp. De architectuur van dit gebouw leidde tot de keuze voor verlaagde plafonds. Om esthetische redenen dienden alle leidingen en componenten volledig ingewerkt te worden. Nergens is er een ventilatierooster zichtbaar of onderbreekt een verwarmingselement het strakke interieur.

Aangezien het gebouw zowel zuidelijk als noordelijk gerichte kantoren heeft, werd geopteerd voor het Daikin VRV IV-driepijpssysteem. Dit systeem laat toe om elke ruimte apart te koelen en te verwarmen, afhankelijk van de verschillende noden.

Ook mogelijke problemen worden op voorhand opgemerkt door de nauwkeurige monitoring van het VRV Cloud systeem. Interne parameters worden opgemeten en van zodra er abnormale tendensen worden waargenomen wordt de onderhoudsfirma en eindklant verwittigd die tijdig kan ingrijpen. Zo wordt een een maximale energie-efficiëntie, optimaal comfort en maximale inzetbaarheid van het VRV-systeem gegarandeerd.

Reageer