Philips TV introduceert een brede reeks aan prestatieverbeteringen om ervoor te zorgen dat de nieuwe Philips OLED807 Ambilight-serie zijn bekroonde status behoudt. Naast een verbeterde 6e generatie P5 AI-verwerkingssuite, bevat de OLED807 het nieuwste OLED-EX scherm. De Philips OLED807 is vanaf juni verkrijgbaar.

Het OLED-EX scherm vervangt op waterstof gebaseerde verbindingen in de constructie door efficiënter en stabieler deuterium, wat resulteert in een 30% toename van de lichtopbrengst ten opzichte van een standaard OLED-scherm. Verbeteringen aan de 6e generatie P5 AI-processor omvatten het toevoegen van meer ‘intelligentie’ aan de integratie van de lichtsensor van de tv in de AI-functionaliteit van de set.

De verbeterde versie van de Ambient Intelligence van de P5-processor monitort het huidige omgevingslicht in de kamer en kan de helderheid, het gamma en de kleuren nu continue in real time aanpassen. Zo is het contrast voor zowel SDR- als HDR-inhoud altijd volledig geoptimaliseerd. Met de 6e generatie P5 AI kunnen kijkers hun voorkeur aangeven door de opties Eye Care, Dark Detail Optimization of Color Temperature Optimization te selecteren.

Meeslepende bioscoopervaring

In de 2022 OLED tv’s is een nieuwe versie van AI Auto Film Mode opgenomen en is het aantal alternatieve smart pictures modes uitgebreid van de oorspronkelijke twee naar zeven wanneer een film wordt gedetecteerd – inclusief Filmmaker Mode. Als de Philips OLED807 al in Filmmaker Mode staat, schakelt de set automatisch over naar Dolby Vision Dark-instellingen bij het detecteren van Dolby Vision-content.

Smart picture modes bevatten nu ook de nieuwe Crystal Clear modus. Deze modus vervangt de voorgaande Vivid-modus en biedt dezelfde ultrascherpe beelden en rijke kleuren, maar met een betere, meer natuurlijke balans tussen scherpte, kleur en contrast.

De Philips Ambilight tv biedt nog steeds het volledige scala aan HDR-formaten aan, waaronder Dolby Vision, HLG, HDR10 en HDR10+ en HDR10+ adaptieve compatibiliteit. Nieuw in 2022 is de toevoeging van IMAX Enhanced-ondersteuning.

IMAX Enhanced-versies van films gebruiken IMAX Digital Media Remastering-technologie (DMR) om de hoogste kwaliteit, scherpste 4K-beelden te reproduceren door gebruik te maken van een geavanceerd algoritme om onvolkomenheden in het beeld te verwijderen en de film precies zo te presenteren als de filmmaker het bedoeld heeft. DMR en Philips’ 6e generatie P5 AI-processor zullen die inhoud samen optimaliseren voor de IMAX-beeldverhouding en voor de veel hogere kwaliteit en helderheid van een IMAX verbeterd, gecertificeerd scherm.

Finesse tot in de kleinste details

De Philips OLED807 heeft een flinterdun ontwerp zonder rand en een metalen buitenframe. Dit staat in naadloze verbinding met het nieuwe en verbeterde vierzijdige Ambilight-systeem, dat met meer kleurdetail en nauwkeurigheid de meest meeslepende kijkervaring creëert.

De meeste versies van de Philips OLED807 zijn voorzien van een elegante en smalle metalen T-bar draaibare standaard met zilveren chromen boog, met als enige uitzondering het 77-inch model dat metalen, donker verchroomde ronde ‘sticks’ als standaard gebruikt.

Bij de tv wordt een premium afstandsbediening geleverd, met een elegante, zilvermetalen afwerking en verzonken, verlichte toetsen voor eenvoudige bediening bij weinig licht. De zijkanten en achterkant zijn omhuld met verantwoord geproduceerd leer van de Schotse leerspecialist Muirhead, wat de afstandsbediening een ultiem luxe uitstraling geeft.

Ontworpen voor gamers

De nieuwe Philips OLED807 is ook perfect voor geavanceerd gamen met HDMI 2.1-mogelijkheden, waaronder: e-Arc, VRR-ondersteuning voor 4K van 40 Hz tot 120 Hz met een volledige bandbreedte van 48 Gbps (444, 12 bit) FreeSync Premium en G-SYNC-compatibiliteit plus Auto Game en Auto Low Latency Modes.

Een nieuwe on-screen gamebalk biedt snelle toegang tot beeld- en geluidsinstellingen via een vereenvoudigd menu dat snelle controle of aanpassing van game-instellingen mogelijk maakt tijdens het gamen. Gamers kunnen ook eenvoudig VRR, NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync™ inschakelen.

De unieke anti-inbrandtechnologie van Philips TV maakt gebruik van geavanceerde logodetectietechnologie die een raster van zones monitort om statische inhoud nauwkeurig te detecteren en de intensiteit van de lokale lichtopbrengst geleidelijk te verminderen. Zo wordt inbranden voorkomen zonder afbreuk te doen aan de output van andere delen van het scherm.

Slimme audio

De Philips OLED807 beschikt bovendien over een geüpgraded, hoogwaardig en krachtiger 70W 2.1-geluidssysteem met een speciale triple ring, naar achteren gerichte basdriver ondersteund door vier passieve radiatoren.

De set maakt deel uit van het Philips TV & Wireless Home-systeem – mogelijk gemaakt door aangepaste draadloze DTS Play-Fi-technologie – en kan worden gebruikt als onderdeel van een app-gestuurd hoge resolutie multiroom-audiosysteem met de gemakkelijke en naadloze verbinding tussen compatibele tv’s, mobiele apparaten, soundbars en luidsprekers door het hele huis.

Aansluiting op een soundbar, extra achterluidsprekers of een subwoofer is zowel ongelooflijk eenvoudig als draadloos, terwijl een nieuwe update voor 2022 de mogelijkheid biedt om de Philips OLED807 te gebruiken als het speciale middenkanaal in een AV-systeem met meerdere luidsprekers.

Slimme taken worden afgehandeld door het nieuwste Android 11 TV-besturingssysteem dat een gelikte en intuïtieve interface biedt met ingebouwde Google Assistant – via push-to-talk op de afstandsbediening – en Works with Alexa-compatibiliteit.

Samengevat

 • Verbeterde 6e generatie P5 AI-verwerkingssuite
 • Nieuwe generatie OLED-EX scherm biedt 30% meer lichtopbrengst in vergelijking met reguliere OLED-schermen
 • Verbeterd vierzijdig Ambilight-systeem met meer kleurdetail en nauwkeurigheid voor een volledig meeslepende kijkervaring
 • Verbeterde omgevingsintelligentie past helderheid, gamma en kleur in real time aan op basis van de veranderende omgevingslichtomstandigheden
 • IMAX verbeterde compatibiliteit
 • Uitgebreide AI Auto Film-modus met nieuwe kristalheldere slimme foto-optie
 • Nieuwe on-screen gamebalk biedt geoptimaliseerde instellingen voor verschillende gamegenres
 • Krachtig, hoogwaardig 70W 2.1-geluidssysteem
 • OLED807 kan fungeren als een speciale middenkanaal-speaker, terwijl DTS-Play-Fi-technologie een eenvoudige opbouw van een draadloos AV-systeem mogelijk maakt
 • HDMI2.1 met 48 Gbps bandbreedte en HDR VRR 48-120Hz ondersteuning
 • Philips OLED807 is verkrijgbaar in 48”, 55”, 65” en 77” schermformaten

De Philips OLED807 is vanaf juni beschikbaar in 48”, 55”, 65” en 77”. Prijzen zullen later bekend worden.

Reageer