Met 3 nieuwe Ultra HD televisies en een speciale mediaspeler voor onder meer Netflix-streaming zet Philips zich schrap voor de nieuwe heilige graal van de consumentenelektronica: 4K of Ultra HD.

De 3 nieuwe tv-reeksen 9109, 8909 en 7909 die op een persconferentie op de IFA-beurs in Berlijn werden voorgesteld, vervoegen de al eerder deze zomer aangekondigde 9809 en 8809 reeksen.

De nieuwe Philips televisies maken gebruik van een eigen versie van Android 4.2.2, dat Philips aanpaste om samen te kunnen werken met zijn huidig Smart TV-platform. Van een Google TV of Android TV mogen we dus niet spreken. Maar de keuze voor Android opent wel de weg naar een heleboel extra, bestaande Android apps.

Philips2

Zo ondersteunen de nieuwe tv’s Spotify Connect waardoor je voortaan muziek afkomstig van Spotify vanaf je smartphone, computer of tablet draadloos kan streamen naar je tv. Pascal De Mul, verantwoordelijk voor hardware-partnerships bij Spotify, benadrukte dat albumhoesjes en de Spotify-beleving er nog nooit zo knap uitzagen op deze nieuwe tv’s. Uit een recent onderzoek waarbij de vraag werd gesteld aan consumenten zonder welke media ze niet meer zouden kunnen, antwoordde 100 procent volmondig muziek.

Omdat geen enkele van de Philips Ultra HD-televisies beschikt over een ingebouwde HVEC-decoder – nodig om bv. Netflix in 4K te streamen – lanceert Philips begin 2015 een eigen externe mediaspeler, de UHD880. Deze heeft een adviesprijs van € 249 maar wordt wel gratis aangeboden bij wie een Philips-tv uit de 8809-reeks of hoger koopt.

We sommen even de 5 reeksen van Philips Ultra HD televisies op, in volgorde van positionering in de markt.

[gap height=”32″]

Philips 9809-reeks

Klik hier om producten in te laden

We beginnen met het topmodel 65PUS9809, een 65-inch (164 cm) grote Ultra HD. Deze topper hanteert de beste beeldtechnieken die Philips momenteel kan aanbieden, zoals Micro Dimming Premium en Bright Pro die instaan voor een zo hoog mogelijk contrast.

Micro Dimming Premium stemt het LED-backlight, dat is ingedeeld in 144 segmenten, af op de getoonde beelden. Bright Pro stuwt het contrast plaatselijk op tot een lichtopbrengst die twee keer zo groot is als die van een standaard LED-backlight.

De Perfect Pixel Ultra HD beeldverwerking zorgt voor uitstekende Ultra HD-beelden terwijl Ultra Resolution instaat voor het upscalen van gewone beelden die niet de UHD-resolutie hebben.

De 65PUS9809 heeft een slanke, antracietkleurige metalen rand en rust op een speciale ‘edge’-voet. De lichtgloed die op de achterliggende muur wordt geprojecteerd, is afkomstig van Ambilight dat aan de vier zijden van de tv zit ingewerkt.

Standaard zit er bij de 65PUS9809 een draadloze subwoofer, een veelzijdige slimme afstandsbediening en een ingebouwde camera om te Skypen of de tv te bedienen met handbewegingen.

[gap height=”32″]

Philips 9109-reeks

Klik hier om producten in te laden

Bijna evenwaardig aan de topreeks is de Philips 9109-reeks die bestaat uit de 65-inch 65PUS9109 en de 55-inch 55PUS9109. Wat beeldtechnieken betreft ontbreekt enkel Bright Pro en ligt de Perfect Motion Rate op 1000Hz in plaats van 1200Hz. De tv’s maken tevens gebruik van Micro Dimming Pro in plaats van de premiumuitvoering. Ook het design is anders, met een ‘arc’-voet die de illusie opwekt dat de tv zweeft in een halo van licht.

[gap height=”32″]

Philips 8909-reeks

Klik hier om producten in te laden

De 55PUS8909 is Philips’ eerste Curved Ultra HD, een televisie met gebogen scherm dus, een trend die in gang werd gezet door de Koreaanse merken Samsung en LG.

De PUS8909 met een slank, zwart frame van 6 mm dik rondom, rust op een ietwat speciale voet. Aan de achterzijde zitten 3 strips van led-lichtjes die voor het Ambilight-effect zorgen, en een subwoofer die voor wat extra punch moet zorgen. Uit een korte hands-on met de tv op IFA lijkt het Ambilight-effect nog meer tot zijn recht te komen op een Curved TV. Het reageerde ook erg vlot op snel veranderende beelden.

[gap height=”32″]

Philips 8809-reeks

Klik hier om producten in te laden

De 55PUS8809 werd eveneens al eerder voorgesteld en is een Ultra HD-televisie met 3-zijdig Ambilight, 1000Hz PMR Ultra HD, geïntegreerde camera en twin tuner.

[gap height=”32″]

Philips 7909-reeks

Klik hier om producten in te laden

De 49PUS7909 en 55PUS7909 zijn de meest betaalbare 4K Ultra HD televisies met Android in het gamma. De 49-inch versie heeft een adviesprijs van € 1799. Beide tv’s bevatten Ambilight aan 2 zijden en de Pixel Precise Ultra HD Engine die elke resolutie kan opkrikken tot Ultra HD. Dat zal ook nodig zijn want alle initiatieven en aankondigingen ten spijt, is er vandaag nog bitter weinig 4K-content te vinden.

Andere features van de 7909 televisies: 600Hz PMR Ultra, Micro Dimming Pro en twin tuner.

[gap height=”32″]

Reageer