philips-oled-2018

Dat zegt althans Danny Tack van TP Vision in een interview met het Duitse tijdschrift Video. Niet alleen de nieuwe Philips 4K-televisies uit 2018 krijgen HDR10+ maar ook enkele tv’s uit 2017.

Op de IFA sprak Danny Tack, directeur productstrategie en planning bij TP Vision, zich nog niet uit over een ondersteuning van de nieuwe HDR-standaard, en was men nog bezig de standaard te bestuderen. Ondersteuning voor HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma) was er wel al.

Met de dynamische benadering van HDR10+ zijn de metadata die met de beelden worden meegestuurd niet langer statisch maar dynamisch. Zo kan er naar een balans gezocht worden voor de piekhelderheid, en zijn de details in lichte en donkere zones voor elke scène afzonderlijk af te stellen.

Leestip: Wat is de HDR-standaard HDR10 Plus?

HDR10+ lijkt sterk op Dolby Vision maar is vrij van royalties. Zo kunnen andere televisiefabrikanten en aanbieders dan Samsung, die aan de wieg stond van de standaard, instappen. Dat is ondertussen ook gebeurd met nieuwe partners als Panasonic, Amazon en 20th Century Fox.

Bekijk hier de nieuwste Philips televisies

Reageer