Panasonic Smart TV Firefox OS

In zijn lichting televisies voor 2015 trekt Panasonic voluit de kaart van Firefox OS. Het besturingssysteem laat je toe apps te bookmarken, moet voor een naadloze overgang met je mobiele toestellen zorgen en biedt ook mogelijkheden voor geavanceerde spraakcommando’s.

Panasonic en Firefox hadden elkaar vorig jaar al gevonden, maar nu komt Firefox OS ook duidelijk meer in de spotlight te staan bij de televisiefabrikant. Firefox OS is uiteraard het (televisie)platform dat afgeleid is van de gelijknamige webbrowser.

Welke tv’s hebben Firefox OS?

Firefox OS zal je onder andere terugvinden op de pas gelanceerde CX850-, CX800-, CX650- en CX600-lijnen. Volgens Panasonic is de nieuwe interface specifiek gemaakt dat je als gebruiker snel toe toegang hebt tot je favoriete content, applicaties en content van op je mobiele apparaten. Zo kan je specifieke applicaties, webpagina’s en gekoppelde toestellen gaan bookmarken en kan je ook via spraakcommando’s snel de gewenste programma’s openen.

Firefox OS: makkelijker content delen

Panasonic wil met Firefox OS een inhaalbeweging maken op gebied van Smart TV en wil het delen van onder meer foto’s en video’s van op je smartphone, tablet of computer van eender welk merk met je tv gemakkelijker maken. Zo moet het mogelijk zijn om via de Firefox-browser op deze apparaten snel bepaalde content te delen. De apparaten in kwestie moeten daarvoor wel verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als de televisie.

Aanbevelingen

Panasonic lanceert daarnaast ook Life+Screen TV, met de zogeheten Xumo Guide. Die biedt aanbevelingen van content op verschillende bronnen aan de hand van jouw kijkgedrag en -geschiedenis. Wij vermoeden dat dit systeem echter enkel zal werken voor programma’s die je via de ingebouwde tuner bekijkt (en bijvoorbeeld niet via digitale tv).

Reageer