De nieuwe Telenet TV-box: dit moet je weten

Telenet haalt zijn oudste type digicorders en digiboxen uit de markt. Klanten die er nog een huren kunnen die gratis omruilen voor het nieuwste type. Ook voor klanten met een gekochte settopbox heeft Telenet een oplossing uitgewerkt.

Het gaat om de Telenet-decoders die werden verdeeld tussen 2007 en 2013. Een belangrijk stukje software – in verband met de versleuteling van de beelden – wordt niet langer ondersteund waardoor decoders vanaf 31 maart het digitale televisiesignaal niet langer kunnen lezen. De laatste update op deze toestellen dateert trouwens al van mei 2014.

Het overgrote deel van Telenet-klanten die de oude decoders staan hadden en huurden, hebben die ondertussen al omgeruild. Maar bij 15.000 televisieklanten zijn die oude decoders nog actief, vooral dan als ‘tweede’ decoder voor in de slaapkamer. Zij worden nu opgeroepen die toestellen kosteloos te vervangen.

Voor wie zijn decoder gekocht heeft – en dat zijn nog zo’n 30.000 klanten – heeft Telenet verschillende oplossingen in petto. Deze klanten kunnen kosteloos een nieuwe decoder huren tot 31 juli 2020. Daarna betalen ze de geldende huurtarieven (9,37 of 4,53 euro per maand).

Wie liever een nieuwe settopbox koopt, krijgt een korting van respectievelijk 15 euro (digibox) en 25 euro (digicorder). De promoties starten van 4 februari 2020.

Wie geen decoder wenst te gebruiken, kan gebruik maken van ‘TV met een Kaartje’ of YUGO.

Vanaf 31 maart kunnen klanten met de oude settopboxen niet langer televisiekijken via deze decoders. Niemand valt echter volledig zonder televisie: het basiskabelabonnement met een twintigtal zenders blijft actief.

Reageer