De 8K televisies die LG op de CES 2020 gaat lanceren, zullen de eerste zijn met 8K certificering door de Consumer Technology Association (CTA).

In september 2019 onthulde de Consumer Technology Association (CTA) nog maar pas de officiële richtlijnen en het logo voor 8K televisies.

Elke LG 8K tv die op de technologiebeurs CES 2020 wordt voorgesteld zal dat 8K UHD logo mogen dragen. Dat houdt in dat deze schermen over minstens 33 miljoen active pixels beschikken, een kleurdiepte hebben van 10 bit en allerhande beelden kunnen opschalen naar 8K.

Bovendien overtreffen de LG 8K tv’s de minimumvereisten van de CTA, zoals minstens 50 procent contrast modulatie. Dat laatste is een aanduiding voor het aantal pixels dat met het blote oog nog kan worden waargenomen. De tv’s van LG halen zelfs 90 procent.

Naast de Consumer Technology Association (CTA) is er nog een andere instantie die de 8K televisies ratificeert. De 8K Association, met steun van Samsung en Panasonic, heeft een eigen set van richtlijnen, en die bevat niet de bovenstaande minimum contrast modulatie.

Met twee concurrerende standaarden voor 8K beloven de komende maanden en jaren nog veel discussie op te leveren…

Klik hier om producten in te laden

Reageer