Mobistar start eind september met digitale televisie. Dat liet het telecombedrijf weten tijdens de presentatie van de halfjaarlijkse financiële resultaten.

Er zou op verschillende manieren digitaal televisie kunnen worden bekeken: op een klassiek televisietoestel maar ook op andere schermen zoals dat van een computer of smartphone. Het principe luidt: eender waar en wanneer televisie kijken.

Het digitale televisieaanbod van Mobistar zal tevens over de nodige interactieve diensten beschikken, zoals video-on-demand. Ook de namen van sociale netwerksites Facebook en Netlog werden vernoemd.

Net zoals bij de andere aanbieders van digitale televisie werkt Mobistar met een settopbox. Die is afkomstig van het merk Sagem en zal beschikken over een harde schijf van 320GB. Prijzen en andere details zijn nog niet vrijgegeven.

Concurrenten van Mobistar, zoals Telenet en Belgacom, nemen al een hele poos digitale tv op in pakketten met ook internet, vaste telefonie en mobiele telefonie, en verkopen deze tegen voordelige prijzen. Met de lancering van digitale tv wil Mobistar dezelfde weg opgaan.

Reageer