dyson-pure-luchtreiniger

We ademen gemiddeld zo’n 22.000 keer per dag dus is het van belang dat we geen rommel inademen. De zuurstof in de lucht is nodig zodat ons lichaam goed kan functioneren. Automatisch hebben we de neiging om een raam open te zetten wanneer we de kamer willen verluchten en verse lucht wensen.

Maar hoe proper is die lucht? De buitenlucht zit vol met bacteriën, virussen, stofdeeltjes, pollen,.. Als gevolg hebben we met z’n allen last van hoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid of luchtwegirritaties. Daarom is het niet onbelangrijk om te investeren in een luchtreiniger. Zonder dat je daar maniakaal wordt op propere lucht, kan je zo heel wat kwaaltjes bestrijden. Een luchtreiniger verwijdert onder meer pollen, sigarettenrook en stof uit de lucht.

1 Voordelen van een luchtreiniger

– voorkomt gezondheidskwaaltjes
– geen concentratieproblemen meer
– minder vaak ziek

2 Soorten luchtreinigers

Reinigen door middel van HEPA-filters

De filters verwijderen de zeer kleine deeltjes op effectieve en constante wijze. Zelfs deeltjes tot 0,3 micron worden 100% gefilterd.

+ hoge effectiviteit
+ ideaal voor mensen met allergie

Reinigen door middel van ionisatie

Een luchtreiniger die reinigt door middel van ionisatie brengt een grote hoeveelheid elektronen in de lucht die zich op hun beurt hechten aan zuurstofmoleculen. De geladen moleculen maken zicht vast aan de vuile deeltjes in de luchtjes. Eens die zijn voorzien van een elektrische lading, worden ze neergeslagen in de omgeving.

+ geen filters nodig
+ laag energieverbruik

Reageer