Libratone Q Adapt On-ear

Met Q Adapt zet Libratone zijn eerste stappen op het vlak van hoofdtelefoons. En het resultaat mag er best zijn.

Op de IFA konden we de eerste hoofdtelefoons van het Deense merk al snel even uittesten. De Q Adapt reeks bestaat uit een in-ear en on-ear model, die beiden gebruik maken van actieve ruisonderdrukking om achtergrondgeluiden weg te filteren.

Q Adapt On-Ear

De Q Adapt On-Ear is op het eerste gezicht een klassieke draadloze (Bluetooth) hoofdtelefoon. Maar de ruisonderdrukking werd wel op een creatieve manier toegepast. Door je hand even op de rechter hoofdtelefoonkussen te laten rusten, kan je alle geluid dempen. Handig als je reisgenoot even iets wil zeggen op het vliegtuig of de trein.

Libratone Q Adapt On-ear

Er zijn trouwens 4 niveaus van ruisonderdrukking waartussen je kan wisselen. En van zodra de hoofdtelefoon wordt afgenomen, stopt de muziek en de eventuele ruisonderdrukking. Dit werd mogelijk door ingebouwde bewegingssensoren. Het moet de batterij sparen en zo een accuduur tot 20 uur mogelijk maken.

Q Adapt In-Ear

De Q Adapt In-Ear heeft – en dat is een primeur – een Apple Lightning aansluiting. Dat is niet toevallig tot stand gekomen. Om ruisonderdrukking mogelijk te maken, heb je een eigen stroomtoevoer of batterij nodig. Met Lightning kan de hoofdtelefoon zijn energie halen bij de iPhone.

En daardoor kunnen de kabel en de oordopjes erg eenvoudig en licht worden gehouden. De kabels van de Q Adapt In-Ear zijn gemaakt van een speciaal voor Libratone ontworpen stof en beschikken over een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken en de bediening van Siri.

Libratone Q Adapt In-earBeide hoofdtelefoons zijn trouwens te bedienen via dezelfde Libratone-app die we al kennen van de luidsprekers.

Libratone App - Q Adapt In-earPrijzen

De Q Adapt On-Ear kost €249 en is beschikbaar in de kleuren Elegant Nude, Cloudy White en Stormy Black. De koptelefoon wordt geleverd met een analoge kabel voor wanneer er geen bluetooth beschikbaar is.

De Q Adapt In-Ear oordopjes kosten €179 en zijn beschikbaar in de kleuren Elegant Nude, Cloudy White, Stormy Black en Rose White. De oordopjes worden geleverd met drie maten cradles voor een perfecte pasvorm.

Klik hier om producten in te laden

Reageer