LG Electronics Inc.(LG) is begonnen met het uitrollen van een update waarmee alle LG 2020 en 2021 4K en 8K UHD Smart TV-gebruikers automatisch films en series kunnen bekijken op Prime Video in Filmmaker Mode™. Hierdoor krijgen ze een kijkervaring zoals de makers van de content het bedoeld hebben.

Filmmaker Mode is gecreëerd door de UHD Alliance, bestaande uit ’s werelds toonaangevende fabrikanten van consumentenelektronica, film- en televisiestudio’s, contentdistributeurs en technologiebedrijven, die de beste UHD-kijkervaringen willen garanderen. Filmmaker Mode, voor het eerst onthuld in 2019 en te zien op LG-tv’s in 2020, is ontworpen om gebruikers een kijkervaring te bieden zoals de makers van de content het bedoeld hebben.

LG en Amazon gaan nu een stap verder met Prime Video-inhoud ingebed met een signaal dat automatisch de Filmmaker-modus activeert op 4K- en 8K UHD LG-tv-modellen 2020 en 2021 met webOS 5.0 en webOS 6.0.1. Deze mogelijkheid is een primeur in de branche en maakt de weg vrij voor toekomstige tv’s om streamingdiensten een betere ondersteuning te bieden zonder de kijker extra stappen op te leggen.

Hoewel beeldverwerkingsfuncties zoals het vloeiend maken van beweging en het verscherpen van afbeeldingen ideaal zijn voor de meeste vormen van content, waaronder sport- en tv-programma’s, kunnen ze het beeld er soms iets te soepel en overdreven bewerkt uit laten zien. De filmmakermodus schakelt automatisch alle beeldverwerkingsinstellingen uit die ervoor kunnen zorgen dat films enigszins onnatuurlijk aanvoelen en ervoor zorgen dat ze anders worden weergegeven dan hun regisseurs zouden willen, terwijl ook de oorspronkelijke beeldverhouding, kleuren en framesnelheid van de film behouden blijven voor een meer authentieke ervaring.

Gecombineerd met de diepste zwarttinten, verbeterd contrast en levendige kleuren van de geavanceerde tv’s van LG, kunnen kijkers ongeëvenaarde diepte en realisme ervaren door de uitgebreide selectie films en series van Prime Video, waaronder Amazon Originals zoals The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys, The Tomorrow War en de langverwachte aankomende serie The Wheel of Time die op 19 november in première gaat. Toegang met één klik tot de Prime Video-app wordt geboden door de sneltoets op LG’s Magic Remote.

Naast de uitstekende beeldkwaliteit beschikken de UHD-tv’s van LG, inclusief de verbluffende OLED-tv-line-up, over een reeks functies die de bioscoopervaring verder verbeteren. Dolby Vision™ IQ past op intelligente wijze beeldinstellingen aan op basis van het inhoudsgenre en omgevingslichtomstandigheden, wat resulteert in een optimale beeldkwaliteit voor elke film en elke omgeving. Voor superieur geluid maakt Dolby Atmos® gedetailleerde ruimtelijke surround mogelijk die kijkers helpt bij het bekijken van alles wat ze bekijken.

Klik hier om alle tv’s van LG te bekijken.

Reageer