LG quantum dot televisie

LG laat nu al in zijn kaarten voor 2015 kijken. Onder meer enkele nieuwe Ultra HD-tv’s zullen uitgerust zijn met de quantum dot-technologie. Hierdoor krijg je een breder kleurenbereik en een verbeterde kleurverzadiging.

Voorstelling nieuwe televisies tijdens CES

De nieuwe televisies zullen pas op de CES-beurs in januari voorgesteld worden, maar LG laat nu al weten wat we van de line-up mogen verwachten. Naast de ‘gewone’ Ultra HD-tv’s en enkele OLED-toestellen pakt de fabrikant dus ook uit met een quantum dot televisie.

Wat is een quantum dot tv?

Quantum dot is een variant op de lcd-televisie en maakt gebruik van een ander systeem om het scherm aan te lichten (‘de backlight’).

De technologie werkt met behulp van nanokristallen die naargelang hun grootte verschillende kleuren licht doorlaten. Deze laag ‘quantum dots’ komt boven de LCD backlight te liggen en verbetert het kleurenspectrum en de algemene helderheid van het beeld.

Zo moet het kleurreproductieratio met 30 procent verbeteren in vergelijking met traditionele led-televisies.

LG is niet de eerste die quantum dot televisies uitbrengt. Sony doet het al sinds 2013 en ook Samsung heeft al laten weten op de CES zijn variant van quantum dot voor te stellen.

Januari = CES-maand

Hou dus begin januari onze site in het oog voor meer nieuws over de CES-beurs!

Reageer