De nieuwste OLED- en QNED-TV’s van LG Electronics (LG) bezorgen voor iedereen de ultieme kijkervaring. Beide productseries hebben diverse prijzen gewonnen op CES 2022, onder meer vanwege hun uitstekende beeldkwaliteit, verbeterde prestaties en strakke ontwerpen¹.

Grootste scala aan schermformaten ooit

LG’s 2022 line-up van OLED- en QNED-TV’s introduceert ook nieuwe schermformaten en stijlvolle designs om consumenten meer keuze te geven. Naast ’s werelds eerste 97-inch OLED-TV en een nieuw 83-inch model, biedt de G2-serie opties van 77-, 65- en 55-inch. De C2-serie van LG biedt de meeste schermformaten van de 2022-reeks, met in totaal zes afmetingen om uit te kiezen. Daarbij is de 42-inch OLED-TV ideaal als TV in een kleinere kamer, of voor liefhebbers van console- en pc-gaming. Dit schermformaat is een aanvulling op het brede assortiment met 83-, 77-, 65-, 55- en 48-inch modellen van de C2-serie. De C2-serie is ontworpen met dunnere randen die de beeldbeleving verder verbeteren.

De QNED-TV’s voor 2022 van LG biedt consumenten eveneens een breed palet aan formaten om uit te kiezen. De QNED99, QNED90, QNED85 en QNED80 zijn allemaal verkrijgbaar in modellen van 86-, 75- en 65-inch en leveren een unieke ervaring voor de kijker op grote schaal. Voor degenen die minder ruimte tot hun beschikking hebben, of de voorkeur geven aan meer bescheiden afmetingen, zijn de QNED85 en QNED80 ook verkrijgbaar in 55-inch versies.

Dolby Vision IQ met Precision Detail

De nieuwste OLED’s en QNED’s van LG zijn de eerste TV’s die Dolby Vision IQ met Precision Detail gebruiken⁴. Deze nieuwe technologie haalt nóg meer uit Dolby Vision-content. Het onthult details in zowel lichte als donkere gebieden die voorheen niet goed zichtbaar waren. En voor een net zo meeslepende audio-ervaring, leveren de nieuwe OLED- en QNED-tv’s Dolby Atmos® ruimtelijk geluid via hun luidsprekersysteem.

Bij uitstek geschikt voor gamers

Uniek, zeker voor pc- en consolegaming, is dat de LG OLED-TV’s een responstijd van 0,1 milliseconde (GtG) hebben, een lage input lag en tot vier HDMI-poorten die meerdere HDMI 2.1-functies ondersteunen. Daarnaast is cloudgaming nu ook beschikbaar op LG OLED via ingebouwde ondersteuning voor Google Stadia en GeForce NOW. De LG 2022 QNED-displays – waaronder de CES 2022 Innovation Award-winnende 8K QNED Mini LED 86QNED99 – hebben ook de nodige functies voor gaming. Zo ondersteunt QNED meerdere HDMI 2.1-functies, waaronder automatische lage latentiemodus (ALLM) en verbeterd audioretourkanaal (eARC), net als ondersteuning voor Google Stadia en GeForce NOW.

Geoptimaliseerde gebruikerservaring (UX)

De volledige selectie aan OLED- en QNED-TV’s wordt geleverd met webOS 22, de nieuwste versie van LG’s innovatieve Smart TV-platform. Dit platform biedt een aantal nieuwe personalisatiemogelijkheden, waaronder aanpasbare profielen. Hierdoor kan elk lid van het huishouden de kijkervaring aanpassen en gemakkelijker toegang krijgen tot favoriete kanalen, apps en services. Ook is ‘Room To Room Share’ mogelijk. Zo kunnen gebruikers kabel- of satelliet-TV-content van de ene LG-TV naar de andere verzenden via Wi-Fi².

De functionaliteit Always Ready zorgt ervoor dat de TV een mediadisplay wordt wanneer deze niet in gebruik is³. Eveneens kunnen gebruikers via Home Dashboard eenvoudig actieve bronnen (gameconsoles, Blu-Ray-spelers enz.) controleren, evenals alle smart home-apparaten die met de TV verbonden zijn. En met Sports Alert kunnen sportfans hun favoriete teams in meerdere competities volgen en allerlei meldingen instellen, waaronder voor de starttijd van de wedstrijd en de uiteindelijke score.

¹ 2021 CES Innovation Awards Honorees omvatten modellen 97-inch G2, 83-inch G2, 42-inch C2, 48-inch C2 en 83-inch C2.
² Room To Room Share ondersteunt alleen content van settopboxen en bijbehorende uitzendingen. Hoofd-tv (content sender): Z2-, G2-, C2-serie; QNED Mini LED QNED99 en QNED95-serie. Ontvangende tv (content receiver): alle nieuwe modellen voor 2022.
³ Modellen die Always Ready ondersteunen: QNED Mini LED QNED99, QNED95-, QNED90-series.
⁴ Modellen die Dolby Vision IQ met Precision Detail ondersteunen: Z2-, G2-, C2-series; 8K QNED Mini LED QNED99, QNED95-serie.

Reageer