LG webOS smart tv

Het webOS-besturingssysteem, dat LG in zijn nieuwste Smart TV’s gebruikt, krijgt begin volgend jaar een nieuwe versie. WebOS 2.0 wordt sneller, krijgt meer content en moet meer gebruiksgemak brengen.

Het webOS-systeem werd begin 2014 voorgesteld op de CES-beurs en betekende een belangrijke stap in de modernisering van Smart TV en Smart TV-menu’s. Zowel op grafisch vlak als functionaliteiten staat LG met de software een stap verder dan de meeste concurrenten.

Sneller opgestart en laden

LG vond het echter tijd om het systeem een upgrade te geven naar webOS 2.0, met meer functies en een eenvoudigere bediening. Bovendien werd de opstartsnelheid van het systeem met 60% verkort en zijn laadtijden tot 70% sneller.

My Channels

Een van de nieuwe functies is My Channels. Hiermee kan je je favoriete televisiekanalen instellen en toevoegen aan de Launcher Bar. Met Quick Settings kan je jouw tv-instellingen aanpassen zonder dat je het programma dat je aan het bekijken bent moet pauzeren.

Content in Ultra HD

LG gaat ook samenwerken met contentaanbieders zoals Netflix en Amazon, waardoor het series en films in Ultra HD-resolutie wil aanbieden.

Reageer