LG is zowat de enige speler die mikt op OLED-televisies en dat is ook dit jaar niet anders. Met de E6V en G6V willen de Koreanen OLED meer dan ooit naar de huiskamer brengen.

Picture-on-Glass

Nieuw bij LG is het Picture-on-Glass-systeem, waarbij het OLED-paneel bevestigd is op een glazen achtergrond. Hierdoor krijg je een ongelooflijk dunne bezel rond het scherm. Het resultaat? Een televisie die amper 2,57mm dik is! Het design wordt afgewerkt door transparante hoeken.

Bij de G6V, het absolute topmodel, zijn de aansluitingen en de speakers volledig geïntegreerd in de voet van het toestel en bovendien is het mogelijk om de voet naar achteren te kantelen, zodat de tv aan de muur gemonteerd kan worden.

lg-g6-2Harman Kardon

LG werkt al jaren samen met luidsprekerfabrikant Harman Kardon en dat is bij de G6V en de E6V niet anders. Flatscreenschermen zijn doorgaans niet uitgerust met een degelijk geluid en LG wil dat met de samenwerking oplossen.

OLED

En natuurlijk is er nog de OLED-techniek. Door het ontbreken van een backlight (bij led-tv’s vind je dit wel) wordt zwart echt zwart. Ook de kleuren zijn extra levendig en het contrast is een pak groter dan bij led.

lg-e6
HDR

De E6V en de G6V ondersteunen bovendien HDR, waardoor kleuren helderder worden en zwart donkerder. Hierdoor krijg je een nog groter contrast

webOS 3.0

LG’s veelgeprezen Smart TV-omgeving webOS krijgt een update naar het 3.0-systeem. Belangrijkste nieuwigheid is Magic Mobile Connection, waarmee je de apps van jouw mobiele toestel kan gebruiken op het scherm.

Prijs en beschikbaarheid

Klik hier om producten in te laden

Reageer