Een nieuwe Europese richtlijn stelt dat de laadinfrastructuur voor elektrische wagens een grotere conformiteit moet aanbieden en daarom past ook Legrand zijn productassortiment aan.

De internationale norm IEC 61851 bepaalt dat er vier aansluitingsmodi zijn. Legrand biedt producten aan voor modus 2 (aansluiting op huishoudelijk stopcontact) en modus 3 (aansluiting met een specifieke stekker).

Europa bepaalt nu dat in modus 3 de EV-connector type 2 de standaard wordt. De producten bij Legrand worden hier uiteraard aan aangepast.

Contactdozen

De versterkte Green’Up-contactdozen van Legrand hebben een gepatenteerd herkenningssysteem tussen stekker en contactdoos. Hiermee kan je sneller opladen (in 7 à 8 uur), zonder gevaar op oververhitting of kortsluiting. Deze zijn beschikbaar in een waterichte kunststofversie en in een metalen inbouwversie.

Laadpalen

De Green’Up Premium-laadpalen zijn geschikt voor muur- of vloermontage en bestaan in een kunststof- of inoxuitvoering. Met bepaalde types kan je twee voertuigen tegelijk opladen omdat aan beide zijden contactdozen modus 3 (type 2) voorzien zijn.

Sommige laadpalen zijn ook voorzien van een RS 485-poort waarop een energiemeter op aangesloten kan worden.

Legrand maakt ook een onderscheid tussen enkelfasige laadpalen, die een oplaadsnelheid van 4 tot 6 u garanderen en driefasige laadpalen, die de laadtijd inkorten tot 1 uur.

Reageer