iRobot Terra

De maker van robotstofzuigers en dweilrobots iRobot komt nu ook voor de eerste maal met een robotgrasmaaier, de Terra. Hij is wel voorlopig enkel te koop in Duitsland.

In vergelijking met traditionele robotgrasmaaiers waarbij je een perimeterdraad rondom het gazon dient te installeren, doet de Terra het zonder draad. De robotgrasmaaier maakt gebruik van draadloze bakens om de grasmat in kaart te brengen.

Je zal de eerste maal ook manueel de robotgrasmaaier de contouren van de grasmat moeten laten volgen, door een app op je smartphone, en ook aanduiden welke plekken een no-go zone zijn. Daarna zou de Terra een idee hebben van jouw grasperk en de grenzen niet overschrijden. Via de app kan je verder de maaihoogte en een maaischema instellen.

De robotgrasmaaier kan een uurtje maaien en keert daarna automatisch terug naar het oplaadstation. Vervolgens een tweetal uren opladen en hij zet zijn maaiwerk voort.

De Terra, die eerst in Duitsland zal worden gelanceerd, is natuurlijk volledig weersbestendig en kan tegen een stootje, zoals het een goede robotgrasmaaier betaamt. Een richtprijs ontbreekt nog.

iRobot Terra

Reageer