Honeywell Round Connected: de betaalbare slimme thermostaat

Een slimme thermostaat die niet enkel gebruiksvriendelijk is, maar ook gemakkelijk te installeren is en bovendien aan een betaalbare prijs komt? Honeywell wil het allemaal in één toestel combineren met de Round Connected.

Een van de meest interessante ontwikkelingen binnen het hele smart home- en internet of things-gebeuren, is de slimme thermostaat. Maar weinig ‘slimme’ toestellen hebben zo’n rechtstreeks effect op jouw gebruiksgemak, energieverbruik en portefeuille als een thermostaat die met je meedenkt en je uitgebreide controle geeft over hoe je je woning wilt verwarmen. Met de stijgende brandstofkosten, geen overbodige luxe.

Met de Round Connected speelt Honeywell perfect op deze vraag in. De thermostaat bedien je via de Total Connect Comfort-app op je smartphone of tablet en biedt je hiermee ook on-the-go controle over de instellingen van jouw verwarming. De Round-thermostaat staat via een gateway in verbinding met je router en houdt op die manier informatie bij, die je dan via de app kan bekijken. Met de app kan je scenario’s gaan instellen, of gebruikmaken van enkele sneltoetsen, zoals ‘Verwarming Uit’, ‘Afwezig’ en ‘Besparing-Eco’. Hierdoor kan je op een snelle manier zeker zijn dat je geen onnodige energie verspilt en dus geen onnodige kosten betaalt.

IFTTT

Honeywell gaat echter een stap verder en combineert de Round Connected met het IFTTT (If This Then That)-principe. Hierdoor kan je een bepaalde actie of trigger aan een specifieke tegenreactie toewijzen. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat als je een specifieke postcode verlaat, de verwarming uitgeschakeld moet worden. Of wanneer het 17.00 uur is, dat de verwarming net ingeschakeld moet worden.

De combinatiemogelijkheden die je hiermee kan instellen zijn schier eindeloos en je kan zelf zo creatief worden als je zelf wilt, zodat je een volledig persoonlijk resultaat krijgt.

Honeywell Round Connected: de betaalbare slimme thermostaat

Tot 22 procent energiebesparing

Het gebruiksgemak mag dan wel een belangrijke factor zijn in het smart home-gebeuren, maar de energiebesparing die zo’n toestel oplevert is dat evenzeer. Honeywell buigt dan ook op een energiebesparing van zo’n 22 procent per jaar. Door de Round Connected slim te gaan gebruiken, zou je de aankoopprijs binnen het jaar al terugverdiend kunnen hebben, meent de fabrikant.

De Round Connected kan ook gekoppeld worden aan de Evohome en doet dan dienst als voeler voor het systeem. Met de Evohome kan je radiatorkranen op je radiatoren plaatsen en je controle geven over de verschillende ruimtes afzonderlijk. Hierdoor kan je je verwarming nog verder gaan personaliseren en voor extra besparingen gaan zorgen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan kiezen om ‘s ochtends de verwarming aan te leggen in de keuken en de badkamer, maar niet in de woonkamer. ‘s Avonds kan je dan het omgekeerde toepassen en kiezen om enkel de woonkamer te verwarmen. Op die manier kan je niet enkel de verwarming enkel voor een specifieke tijdsduur gaan instellen, maar ook voor specifieke ruimtes.

Wat de Round nog interessanter maakt, is dat het compatibel is met elk verwarmingssysteem. Let wel: de bijhorende app is enkel beschikbaar op Android en iOS.

Best betaalbaar

Deze functies maken van de Round Connected een weliswaar handig systeem, maar geen unicum. De markt van slimme thermostaten wordt steeds groter en steeds meer bedrijven gooien zich op de technologie. Wat Honeywell anders maakt dan de rest, is de competitieve prijs waaraan het dat doet: de Round komt al vanaf 145 euro jouw richting uit. Hiermee wil de fabrikant uiteraard de grote menigte over de streep krijgen om te gaan investeren in een slim energiesysteem.

Reageer