persoon poets televisie

Televisies schoonmaken is een delicate huishoudtaak. Je moet je televisiescherm poetsen op een manier dat je het niet beschadigt. We geven alvast een aantal tips mee zodat je televisie telkens opnieuw schittert.

1Televisie uitschakelen & laten afkoelen

Voor je begint met het poetsen van je scherm zorg ervoor dat je televisie uitgeschakeld is en vooral ook afgekoeld. Een zwarte achtergrond zorgt ervoor dat je beter het vuil en stof kan zien.

2Stof je televisie

Net zoals veel andere huishoudtaken is het belangrijk dat je eerst je toestel afstoft. Je doet dit best met een droge microvezel doekje. Het materiaal waaruit de microvezel doek bestaat zorgt ervoor dat je televisie scherm niet beschadigt wordt.

3Reinig het scherm

Reinig het scherm met een vochtig microvezeldoekje. Voor hardnekkige vlekken kan u een schermreiniger product op een microvezeldoek spuiten.

4Poets de rand van je televisie

De rand van je televisie is niet zo delicaat als je scherm. Je mag gerust een andere soort materie van doek gebruiken om de rand te reinigen.

5Vermijd deze zaken

  • Zorg ervoor dat je doekje nooit te nat is en sproei ook niet rechtstreeks met vloeistof op je scherm. Dit kan storing, brand of elektrische schok en kortsluitingen veroorzaken.
  • Gebruik geen keuken -en toiletpapier. Deze soort papieren kunnen krassen veroorzaken.
  • Let erop indien je schoonmaakproduct gebruikt dat deze bedoeld zijn voor schermen. Andere schoonmaakproducten kunnen het beeld voorgoed beschadigen.

Andere tips ivm onderhoud

Reageer