Sharp UD20

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”De nieuwe UD20-serie komt met THX-certificatie, wat inhoudt dat het toestel op zowel beeld als geluid hoge kwaliteit moet leveren.”[/quote]

De UD20-serie is de eerste televisielijn van Sharp die een 4K Ultra HD-resolutie biedt. De toestellen moeten ook op geluidskwaliteit overtuigen dankzij de Yamaha AudioEngine en THX-certificatie.

Zowat elke tv-fabrikant heeft een Ultra HD-tv in huis en dus kon Sharp niet achterblijven. De UD20-lijn is het eerste Ultra HD-wapenfeit van het bedrijf en Sharp zet meteen ook in op de geluidskwaliteit van de toestellen.

De UD20-reeks komt met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en Sharps eigen LCD UHD Rich Colour Display-beeldtechnologie. Het toestel komt bovendien met THX-certificatie, wat inhoudt dat het toestel op zowel beeld als geluid hoge kwaliteit moet leveren.

Sharp UD20

Rich Colour Display beschikt over een nieuw en verbeterd backlightsysteem voor meer kleurencombinaties en een breder kleurenspectrum (23% meer dan conventionele tv’s). De Super High Resolution Engine kan beelden in lagere resoluties upscalen naar bijna-Ultra HD-resolutie. Local Contrast Control zorgt er dan weer voor dat het contrast automatisch op pixelniveau wordt aangepast voor donkere scènes. De ingebouwde Yamaha AudioEngine, ten slotte, moet een krachtig geluid leveren dat op het niveau van de beeldkwaliteit is.

Uiteraard komt de UD20 ook met Smart TV in de vorm van Aquos Net+, met toegang tot online video- en muziekdiensten zoals YouTube en video-on-demanddiensten. Via een mobiele app kan je via spraakopdrachten (enkel voor Android) of door draai- en schudbewegingen van je smartphone je televisie bedienen.

Sharp UD20

Natuurlijk is 4K-ondersteuning niet veel waard als de connectoren hier niet op voorzien zijn. Daarom zorgt Sharp voor vier HDMI 2.0-ingangen die 4K-signalen kunnen doorgeven.

De UD20-lijn komt met een 60- of 70 inch schermformaat. De toestellen liggen eind deze maand in de winkel en kosten respectievelijk 3299 euro en 4999 euro.

Reageer