Philips-tv-7100-series

TP Vision, het bedrijf achter de televisies van Philips in Europa, zal naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar zijn eerste OLED-televisie lanceren. Dat kwamen we te weten op de Europese persvoorstelling van de nieuwe Philips televisies in Brussel.

De OLED-tv wordt al enkele jaren als de gedoodverfde opvolger van de LCD- en LED-televisie beschouwd. Met een beter contrast en een grotere kijkhoek biedt OLED heel wat potentieel.

Maar voorlopig gaat alleen het Koreaanse LG voluit voor deze nieuwe beeldtechniek, al kan daar binnenkort misschien verandering in komen. Danny Tack van Philips demonstreerde gisteren voor Philips onverwacht een eigen OLED-tv, tijdens een vergelijking met een Edge LED-televisie uit het nieuwe gamma.

Uitstekende zwartwaarden en beter rood op komst

De zwartwaarden van OLED waren tijdens de demo – zoals al eerder is gebleken uit demo’s bij andere televisiefabrikanten – uitmuntend. Maar met de weergave van rode kleuren loopt OLED nog achter op het nieuwe gamma LED-televisies bij Philips.

Danny Tack verklapte echter dat LG, de leverancier van de panelen voor de OLED-tv’s van Philips, binnenkort met een betere versie uitkomt waardoor rood een betere behandeling zal krijgen.

Misschien tijdens IFA 2016?

De verwachting is nu dat Philips misschien al tijdens de IFA in september 2016 zijn eerste OLED-televisie officieel zal voorstellen.

Reageer