Met de komst van de nieuwe Apple TV 4K zijn ondertussen de eerste films in 4K en 4K HDR verschenen in de iTunes Store. Het aanbod is voorlopig nog erg mager.

Op dit moment zijn er in België 42 films in 4K met HDR beschikbaar. Sommige films zijn compatibel met Dolby Vision, andere films moeten het stellen met gewone HDR.

Recente films zijn onder meer Kong: Skull Island (€ 13,99 met Dolby Vision), Alien: Covenant (€ 13,99 met HDR), The Lego Batman Movie (€ 5,99 met Dolby Vision), Logan (€ 13,99 met HDR) en Fantastic Beasts and Where to Find Them (€ 11,99 met Dolby Vision).

Wonder Woman (€ 13,99 met Dolby Vision) komt uit op 28 september 2017.

Het lijkt er dus op dat 13,99 euro de instapprijs wordt voor recente 4K HDR-films. Da’s natuurlijk een grote stap vooruit, en kan voor een doorbraak zorgen in het meer consumeren van 4K-materiaal.

Voor de beste beeld- en geluidskwaliteit kies je nog altijd beter voor een Ultra HD Blu-ray schijfje. Al moeten we toegeven dat de prijzen van dergelijke discs best zo snel mogelijk omlaag gaan. Bij een snelle zoektocht naar de Ultra HD Blu-ray van Wonder Woman (release op 11 oktober) komen we prijzen rond de 30 euro tegen.

Alien Covenant HDR 4KHet aanbod aan gewone 4K-films, zonder HDR, is nog beperkter. We tellen slechts 12 films in de iTunes Store. Wie al een film in gewone HD-kwaliteit heeft aangekocht, zal gratis een upgrade krijgen naar een 4K-versie, als die voorhanden is.

De diverse 4K films zijn in de iTunes Store te herkennen aan de tags ‘4K’, ‘HDR’ en ‘Dolby Vision’. Ze kunnen in al hun glorie worden afgespeeld op de nieuwe Apple TV 4K, die vanaf 22 september 2017 beschikbaar is.

Reageer