Dyson stelde op IFA zijn eerste luchtbevochtiger voor en maakt daarvoor gebruik van de Air Multiplier-technologie, aangevuld met een ultraviolet licht dat 99,9% van de bacteriën doodt.

Dyson is al lang veel meer dan enkel een stofzuigerfabrikant. Het bedrijf maakte eerder al onder meer ventilators en handdrogers en komt nu ook met een luchtbevochtiger. Die moet een pak hygiënischer zijn dan de concurrentie.

Het toestel maakt gebruik van de Air Multiplier-techniek om de lucht evenredig over de ruimte te verdelen. Bovendien zal het toestel dankzij de Intelligent Climate Control de temperatuur en de vochtigheidsgraad in de ruimte meten en zo automatisch voor de ideale omstandigheden zorgen.

Het apparaat haalt zijn water uit het reservoir onderaan. Een vol reservoir gaat tot 18 uur mee. Een speciaal mechanisme doet het water trillen (tot 1,7 miljoen trillingen per seconde), waardoor het water wordt afgebroken tot microscopische deeltjes alvorens ze door een ultraviolet licht gaan dat 99,9% van de bacteriën doodt nog voordat ze in de lucht terechtkomen.

Met het toestel wil Dyson zich onderscheiden van andere fabrikanten, waarbij kleine kiertjes en hoekjes ideale broedhaarden voor bacteriën worden.

De Dyson Humidifier is nu verkrijgbaar en kost 499 euro.

Ontdek hier de Dyson luchtbevochtiger(s)/h2>
Klik hier om producten in te laden

Reageer