Philips heeft zijn nieuwe televisiereeksen voorgesteld op de IFA-beurs. Ultra HD, High Dynamic Range en gebogen schermen blijven ook dit najaar het credo.

We berichtten eerder al over de Ambilux-technologie, waardoor de Ambilight-ervaring opgekrikt wordt naar een nog aangenamere ervaring waarbij het beeld, en niet enkel de kleuren, geprojecteerd wordt op de muur achter de televisie.

De 9600-reeks vormt de nieuwe topserie van Philips. Deze serie bestaat uit Ultra HD-televisies die ook de HDR-techniek meekrijgen voor diepere zwartwaarden en meer heldere kleuren. Dankzij de Bright Premium-techniek haalt het toestel highlight-boosts van 1000 Nit, waardoor kleuren levendiger worden weergegeven.

Het topmodel heeft een schermdiameter van 64 inch (165 cm) en maakt gebruik van de Perfect Pixel Ultra HD-beeldverwerking en upscalingstechnologie. Op die manier worden ook Full HD-beelden zeer scherp weergegeven en krijg je een groot contrast, dat door Micro Dimming Premium en direct LED-backlight nog eens verbeterd wordt.

De 9600-reeks maakt gebruik van vierzijdige Ambilight en heeft een ultradunne omlijsting. Onder het scherm vind je ook een dunne soundbar, die het geluid een ‘boost’ moet geven.

philips-ambilux

Ook de eerder vernoemde Ambilux-techniek wordt in een specifieke tv-reeks ingebouwd en brengt nog een serie Ultra HD-tv’s naar het gamma. Ook deze televisie komt in een 65 inch formaat.

Philips-8601-2

De 8601-reeks krijgt het BrightPro-systeem mee, waardoor de beelden dubbel zo helder worden als bij een standaard-tv. Ook het geluid kreeg een upgrade, waarbij een 18-luidsprekersysteem met 16 micro-drivers en twee ingebouwde neodymium-subwoofers een totaalvermogen van 50 W leveren. De micro-drivers zitten bovendien in twee aparte luidsprekers die je ook van het scherm kan loskoppelen om ze vervolgens verder uit elkaar te zetten en meer een surround te creëren. De Philips 8601 is verkrijgbaar in 55 en 65 inch en biedt vierzijdige Ambilight.

philips-8700

De 8700-reeks, ten slotte, bestaat uit gebogen Ultra HD-televisies met driezijdig Ambilight. De televisie wordt afgewerkt door een gebogen soundbar die onder het scherm loopt.

Prijzen en beschikbaarheid van deze televisies gaf Philips nog niet mee.

Ontdek hier enkele andere televisies van Philips
Klik hier om producten in te laden

Reageer