De 55POS9002 wordt de tweede OLED-tv voor Philips. De nieuwe P5-beeldverwerkingsengine moet voor een nog betere beeldkwaliteit gaan zorgen.

De diepe zwarttinten en een uitgebreid kleurengamma (99% DCI-P3 WCG) zorgen ervoor dat de OLED-tv kleuren nauwkeuriger en helderder weergeeft. Tel daar de hoge helderheid (750 nit) bij en de 9002 is het tweede model van Philips dat beschikt over de UHD Premium certificering en de HDR Perfect standaard van Philips voor zowel HDR10- als HLG-content.

Voor 2017 wordt de nieuwe P5-beeldverwerkingsengine gebruikt. Die verbetert verder de beeldoptimalisatie, helderheid, kleur en contrast met 50% in vergelijking met de Pixel Precise Ultra HD-engine. Hoewel de OLED-panelen, net zoals bij andere tv-merken, afkomstig zijn van LG Display, geeft Philips via de engine hier toch een meerwaarde aan.

Designmatig zijn er wel wat veranderingen doorgevoerd in vergelijking met de 55POS901F. Het frame van aluminium is opengetrokken en heeft een gebogen en gecentreerde standaard die de tv extra licht doet ogen. Combineer dat met de slanke rand van het OLED-paneel en het dunne onderstel en je krijgt een zwevend effect.

Eén van de verkoopsargumenten bij uitstek voor een Philips televisie blijft nog steeds het Ambilight-systeem. Die kan dus niet ontbreken en is net zoals bij de eerste OLED-tv van Philips aan drie zijden van de tv geïntegreerd.

Voor het geluid staat de krachtige triple ring-technologie van Philips in die onder meer ondersteuning biedt voor DTS HD Premium Sound.

De OLED-tv draait trouwens op de laatste M-versie van Android TV.

Klik hier om producten in te laden

Reageer