Denon DA10

De draagbare DA-10 van Denon moet een superieur geluid naar je hoofdtelefoon brengen en richt zich volop op de digitale nomade die meer uit zijn headset wil halen.

De hoofdtelefoonversterker lijkt een van die nieuwe productcategorieën die de komende jaren steeds belangrijker kan worden. Eerder kwam Marantz al met zo’n toestel op de proppen en nu is het aan de beurt van Denon.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Denons eigen algoritmes moeten de geluidskwaliteit verder verbeteren en zo de hoge en lage frequenties een upgrade geven voor meer luistergenot.”[/quote]

Waar de twee apparaten in se hetzelfde doen, worden ze toch op verschillende manieren gebruikt. De DA-10 van Denon is immers een draagbaar toestel en kan je dus zo met je meenemen.

Volgens Denon is de DA-10 ontwikkeld op basis van eersterangs D/A-convertertechnologie (de omzetting van een digitaal signaal naar een analoog signaal) en gebruikt het technieken die in hoogwaardige discspelers en digitale versterkers gebruikt die puristen gebruiken. Om jitter zoveel mogelijk te elimineren, werden de klokkristallen direct naast de DAC-chip op de audio-printplaat geplaatst. Denons eigen algoritmes moeten de geluidskwaliteit verder verbeteren en zo de hoge en lage frequenties een upgrade geven voor meer luistergenot.

Denon DA10

De DA-10 komt met verschillende ingangen, waaronder een USB-ingang voor je iPod, iPhone of iPad en een microUSB-poort. Ook een 3,5 mm-ingang is voorzien. Voor de uitgaande audio biedt het apparaat een versterkingsschakelaar voor hoofdtelefoons met hoge of lage impedantie en een variabele/vaste schakelaar voor een rechtstreekse aansluiting op een ander audiotoestel, zoals een stereoversterker.

De DA-10 haalt zijn energie uit de 3200 mAh-accu, waardoor je tot zeven uur muziekgenot krijgt met een iDevice, of tot 24 uur bij aansluiting op een draagbare speler via de 3,5 mm-poort.

Het toestel is vanaf 5 november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 329 euro.

Reageer