Vind jij het ook zo zonde van je tijd om steeds weer bezig te zijn met ontharen? En voel je je soms beperkt in wat je wilt doen, omdat je bang bent dat er ontsierende stoppels of haartjes te zien zullen zijn? Twee langdurige oplossingen die je kunt overwegen zijn ontharing met IPL en ontharing via laser. In dit artikel leggen we het verschil tussen beide methoden uit.
Een methode waarbij je niet meer om de dag of zelfs dagelijks hoeft te ontharen is minder belastend voor je huid en tijdbesparend. Een gladde huid levert je ook een heerlijk gevoel van vrijheid en zelfverzekerdheid op. Je hoeft niet steeds meer na te denken over hoe lang het ook alweer geleden is dat je je onthaard hebt. Je kunt op een onverwacht warme dag spontaan een terrasje pakken en gewoon je jasje uitdoen, je broek oprollen; noem maar op. Zonder je zorgen te hoeven maken over ontsierende stoppels of haartjes.
Ontharen met laser
Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van één krachtige energiestraal van één golflengte/kleur licht om het haarzakje te vernietigen, waardoor de haar niet meer terug kan groeien. De behandeling is erg effectief, maar ook tijdrovend, omdat je er meestal voor naar een behandelaar moet, waardoor de methode meteen ook vrij kostbaar is.
Ontharen met IPL
IPL staat voor Intense Pulsed Light. Als je deze methode laat toepassen door een professionele behandelaar, wordt het haarzakje vernietigd met behulp van licht, net als bij een laserbehandeling. Het verschil tussen IPL-ontharing en ontharen met laser is dat men bij professionele IPL-ontharing licht van verschillende golflengtes (meerdere kleuren) gebruikt.
Philips Lumea IPL: tot wel twee maanden een zijdezachte huid
De IPL-technologie van Philips Lumea is afgeleid van de professionele methode en werkt iets anders: door de warmte van de lichtpulsen uit het apparaat worden de haarzakjes in een ruststand gebracht, waardoor de haar vanzelf uitvalt en je huid zijdezacht aanvoelt. Als je de IPL-behandeling met Philips Lumea regelmatig blijft herhalen (eens in de 4-8 weken), blijft de ongewenste haargroei weg. Door de ontwikkeling van Lumea is IPL-ontharing dus ook gemakkelijk thuis toe te passen, minder tijdrovend en ook minder kostbaar.
Net als bij andere lichtbehandelingen is de mate van effect afhankelijk van het melaninegehalte in het haar en het contrast tussen de haar- en huidskleur. Melanine is het kleurpigment dat IPL absorbeert. IPL is geschikt voor een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypes. Het werkt op natuurlijk donkerblonde, bruine en zwarte haartjes en op huidskleuren die variëren van licht naar donkerbruin.
Doordat lichtblond, wit/grijs weinig melanine bevat en rood haar een ander type melanine, werken ontharingsmethoden met licht bij deze haarkleuren niet goed. IPL-behandelingen zijn ook niet geschikt voor een zeer donkere huid.
Meer tijd voor leuke dingen!
Geniet ook van een zachte, haarvrije huid tot wel twee maanden. Met als belangrijkste voordeel: vrij, zelfverzekerd en vooral zorgeloos je gang kunnen gaan. Je hoeft niet meer na te denken over mogelijke stoppels of ontsierende haartjes. En zonder de noodzaak om je vaak te ontharen heb je ook nog eens meer tijd voor leuke dingen!
Reageer