Sony lanceert de HT-A5000, een krachtige nieuwe Dolby Atmos-soundbar voor een echt cinemageluid in de woonkamer. De HT-A5000 biedt een krachtige DTS:X 5.1.2-kanaals surround sound met de Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround voor en levensechte filmbeleving. Games en films worden een stuk spannender en realistischer, aangezien HT-A5000 de recentste formaten ondersteunt, waaronder 8K HDR, 4K120 fps en Dolby Vision.

Grootste surround sound in een handomdraai

De soundbar met Dolby Atmos en DTS:X is de oplossing om een thuisbioscoop te creëren. De Vertical Surround Engine produceert een kamervullend Dolby Atmos geluid. Deze technologie kan daadwerkelijk het effect van helikopters die boven het hoofd vliegen nabootsen.

Zelfs wanneer de content geen Dolby Atmos of DTS:X ondersteuning biedt de A5000 een virtueel ruimtelijk geluid. Dit komt dankzij Sony’s Vertical Surround Engine-technologie om stereogeluid om te zetten naar bijna 5.1.2 geluidskanalen. De ingebouwde dubbele subwoofer levert een diep basgeluid en met de cinema audio-modus worden filmliefhebbers helemaal meegenomen in de film of serie.

De HT-A5000 beschikt ook over S-Force PRO Front Surround. Deze technologie bootst de geluidsvelden in de bioscoop na voor een rijk, waarheidsgetrouw geluid dat de hele kamer vult. Dit garandeert een nog breder horizontaal klankveld. De A5000 gebruikt de frontale X-Balanced Speaker Units en om virtueel en horizontaal een breed klankveld te reproduceren.

Perfecte surround sound voor iedere ruimte

Voor een gepersonaliseerde geluidsweergave in ieder type woning is de HT-A5000 uitgerust met Sound Field Optimization. De HT-A5000 heeft ingebouwde microfoons die op intelligente wijze de hoogte en breedte van de kamer meten. Tevens meet deze technologie de positie van de optionele subwoofer en achterluidsprekers. Zo stemt de sound bar de klank perfect af op de configuratie van de ruimte. Deze optie is beschikbaar met of zonder optionele luidsprekers. Het volstaat om bij de eerste opstelling of vanuit het thuismenu het kalibreerproces te starten.

Hoogwaardige audiocomponenten

De krachtige luidsprekers in de HT-A5000 produceren een helder geluid voor ieder type content. Deze soundbar heeft een ingebouwde dubbele subwoofer voor de diepste bassen en twee omhoog gerichte luidsprekers die voor een overhead audiogeluid via het plafond zorgen. Het systeem beschikt over twee beam tweeters die de klank weerkaatsen via de wanden en het surroundgeluid zo uitbreiden.

De omhoog gerichte luidsprekers, ingebouwde dual subwoofer en de frontspeaker zijn uitgerust met Sony’s X-Balanced Speaker Unit. De rechthoekige vorm van deze speaker maximaliseert het gebied van het luidsprekerdiafragma en vergroot het geluidsniveau. Dit zorgt voor krachtiger bassen en helderdere stemmen.

De HT-A5000 is uitgerust met DSEE Extreme met Edge-AI. Deze technologie kan digitale bestanden real time decomprimeren en herstelt het grote bereik van het geluid dat bij de compressie verloren gaat. Dit garandeert een rijkere en completere luisterervaring.

De muziek ervaren zoals de artiest ze bedoeld heeft

De HT-A5000 biedt een uitstekend geluid voor muziekliefhebbers. De muziek klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft via High-Resolution Audio en 360 Reality Audio. 360 Reality Audio wordt ondersteund door Amazon Music HD, Deezer, nugs.net en TIDAL. De HT-A5000 werkt eenvoudig met Spotify Connect, Chromecast (built-in), Apple Airplay 2, Bluetooth en Wi-Fi.

Optionele luidsprekers voor extra diepe bassen en surround sound

Door voor de lage frequenties een optionele subwoofer aan het systeem toe te voegen biedt HT-A5000 meer impact en kracht. Er zijn drie modellen verkrijgbaar die diepere bassen, helderdere stemmen en een natuurgetrouwer geluid laten horen voor ieder type content. De optionele subwoofer SA-SW5 geeft 300W vanuit een driver van 180 mm met passieve radiator. De optionele subwoofer SA-SW3 geeft 200W vanuit een compacte basreflex-subwoofer met een driver van 160 mm. De optionele achterluidsprekers SA-RS3S leveren 100W bredere surround sound en kunnen aan de wand gemonteerd worden.

Optimaal met Sony televisies

De HT-A5000 garandeert overweldigende audiovisuele ervaring in combinatie met een compatibele BRAVIA-tv. Met de Acoustic Center Sync functie en een meegeleverde kabel kan de soundbar worden ingezet als centrale luidspreker. Dit biedt een uitgebalanceerde weergaven van het geluid en een overweldigende entertainmentervaring. Details van dialogen en de positie van de personages zijn preciezer te volgen. De instellingen van de soundbar verschijnen automatisch op het Quick Settings-menu van de BRAVIA.

Een premium design en een gemakkelijk te gebruiken soundbar

De HT-A5000 heeft een premium minimalistisch ontwerp met afgeronde hoeken. Het design past naadloos bij iedere TV en is een perfecte aanvulling voor iedere woonkamer. Installatie is eenvoudig dankzij HDMI eARC, Optical-in en de USB-poort. De HT-A5000 werkt probleemloos met stemassistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Door de soundbar toe voegen aan de luidsprekergroep van de Google Home app is het mogelijk om direct via Google Assistant tegen de soundbar te praten.

De HT-A5000 soundbar is vanaf januari 2022 beschikbaar in de Benelux voor €900.

 

Reageer