Daikin warmtepomp convector

Voor gebruik in slaap- en woonkamers komt Daikin met een bijzondere convector die niet alleen verwarmt maar ook koelt.

De warmtepomp convector werkt op lage watertemperaturen en leent zich door zijn design en stille werking uitstekend voor plaatsing in een onder meer de slaapkamer, een plek waar vloerverwarming niet zo snel wordt geplaatst.

Maar hoe werkt nu juist een warmtepomp convector? Dit toestel werkt, in vergelijking met een radiator, enkel op basis van dynamische convectie, dat is convectie met een extra ventilator. Hierdoor wordt warmte sneller afgegeven.

Daarbovenop is hij zo’n 25% efficiënter dankzij de aanvoer van lagere watertemperaturen, net zoals dat bij vloerverwarming het geval is. Bovendien kan de warmtepomp convector zowel verwarmen als koelen.

Samengevat: de warmtepomp convector levert in verhouding een hoog verwarmingsvermogen aan lage watertemperaturen (regime 35/30°C) en hoge koelvermogens met traditionele koelwaterregimes van 7/12°C.

Met een diepte van 135 mm past de warmtepomp convector in zowat elke kamer. Het geluidsdrukniveau van de unit bedraagt 25 dB(A) op een afstand van 1 meter als de ventilator is ingesteld op een lage snelheid.

De warmtepomp convector is trouwens compatibel met het Daikin Altherma 3-gamma van warmtepompen.

Prijzen starten vanaf 1.100 euro (incl. BTW). De warmtepomp convector is te zien op Batibouw 2020.

Meer info op www.daikin.be

Reageer