Hoofdtelefoons komen er in alle maten en kleuren, maar de Dash van Bragi doet genoeg om er van tussenuit te springen.

Het toestel werkt volledig draadloos en bestaat enkel maar uit twee kleine earbuds die je in je oren stopt. Onder de motorkap vind je een standalone muziekspeler met 4 GB opslagruimte waarop je jouw muziek kan opslaan.

Via Bluetooth maak je ook verbinding met je smartphone om oproepen te beantwoorden via de geïntegreerde microfoon, maar muziek gaan streamen van bijvoorbeeld Spotify of een andere streamingdienst lijkt niet meteen mogelijk.

Als leuk extraatje kan de Dash ook jouw stappen tellen en registreert het jouw hartslag. In combinatie met de draadloze features, een interessante optie voor tijdens het lopen of het zwemmen, want het toestel is bovendien waterdicht.

De batterij moet zo’n drie uur meegaan. Dat is niet echt lang, maar met de compacte case kan je de Dash vijf keer per dag opladen, ook als je onderweg bent. De Dash bedienen doe je via korte swipe- en tikbewegingen.

Het toestel gaat in de VS 300 dollar kosten en is verkrijgbaar vanaf februari. Over een Europese release maakte Bragi nog niets bekend.

Reageer