Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

De PX is de eerste hoofdtelefoon van het Britse merk dat draadloos en ruisonderdrukking met elkaar combineert.

Dat het zolang geduurd heeft vooraleer men zo’n hoofdtelefoon lanceerde, heeft te maken met het feit dat B&W de technologie van de ruisonderdrukking (of noise-cancelling) volledig in eigen huis heeft ontwikkeld.

Voor zijn draadloze verbinding gebruikt de Bowers & Wilkins PX Bluetooth, en in het bijzonder de nieuwste versie Bluetooth 4.1 met aptX HD, dat volgens de makers – in dit geval technologiebedrijf Qualcomm – zo goed als gelijkaardig aan hi-res audio klinkt.

Uiteraard kan je de hoofdtelefoon ook aansluiten via USB-C of een 3,5mm-stereoaansluiting.

Bepaal de mate van ruisonderdrukking

Bowers & Wilkins heeft voor de hoofdtelefoon een bijpassende app ontwikkeld, onder meer om de mate van actieve ruisonderdrukking te bepalen. Zo zijn er drie opties: Stad, Kantoor en Vliegtuig, waarvan de laatste de meeste ruisonderdrukking heeft. Ook kan je het volume waarin stemmen toch nog doorklinken aanpassen, en de resterende autonomie bekijken.

De batterij zingt het volgens Bowers & Wilkins 22 uur uit met Bluetooth en noise-cancelling ingeschakeld, of tot 29 uur op Bluetooth met noise-cancelling uitgeschakeld.

Handige sensoren

Via slimme, ingebouwde sensoren detecteert de hoofdtelefoon wanneer je hem afzet of rond de nek draagt, waarna de hoofdtelefoon zichzelf in een lage energiemodus plaatst. Omgekeerd wanneer je hem terug op je hoofd plaatst, wordt muziek automatisch verder afgespeeld.

Prijzen en beschikbaarheid van de Bowers & Wilkins PX

De Bowers & Wilkins PX is er in twee kleuren: spacegrijs en blauw/zachtgoud. De PX kost 399 euro.

Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
Bowers & Wilkins PX

Reageer