De Star Wars-gekte die The Force Awakens teweegbracht, ligt achter ons, en dus kunnen we gaan uitkijken welke films in 2016 de bioscopen zullen vullen. Een uitgebreid overzicht van de films voor 2016 die je moet gezien hebben.

The Hateful Eight

Na Django Unchained is ook deze nieuwe klepper van Quentin Tarantino een western (al is het dit keer in de sneeuw te doen), en ook nu krijg je een schitterende soundtrack van Ennio Morricone voorgeschoteld. Tijdens een sneeuwstorm komen acht personen, elk met een eigen agenda, vast te zitten in een café. Op zich geen probleem, ware het niet dat een van die acht een premiejager is die een gevangene bij zich heeft die een flinke som geld waard is. Verwacht je dus maar aan straffe, uitgerekte dialogen, sterk gedefinieerde karakters en het typische Tarantinogeweld.

 

The Revenant

Over The Revenant zal je waarschijnlijk al heel wat gehoord hebben, en met reden. Een pelsjager wordt na een gevecht met een beer door zijn kompanen voor dood achtergelaten, waarop een wraakactie volgt. De film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, werd volledig bij natuurlijk daglicht opgenomen en wanneer je Oscargenomineerde Leonardo DiCaprio ziet afzien, dan is hij in vele gevallen ook echt aan het afzien. De prent, geregisseerd door Alejandro Iñarritu (Gravity, Birdman), sleepte maar liefst twaalf Oscarnominaties in de wacht en is simpelweg een must-watch!

Hail, Caesar!

De trailer bekijken zegt al genoeg: de Coen-broers (No Country For Old Men, The Big Lebowski) lijken met Hail, Caesar! opnieuw een interessante, en nogal knotsgekke, film in huis te hebben. Met onder meer George Clooney, Scarlett Johansson, Josh Brolin en Channing Tatum in de hoofdrollen kan je ook niet anders dan enthousiast zijn over het geheel.

Deadpool

Iron Man mag zijn humoristische rock ’n roll-trekjes hebben, de meest absurde superheld/antiheld in het Marvel-universum (en eigenlijk ook van elk ander universum) heet Deadpool. Deadpool is een bad ass die hilariteit koppelt aan bloederigheid, lekker arrogant is en vooral doet waar hij zelf zin in heeft. Gespeeld door de perfect gecaste Ryan Reynolds, die eerder al even in de huid van Deadpool kroop in X-Men Origins: Wolverine. Meer dan zomaar een superheldenfilm!

Zoolander 2

Dit jaar komt er na vijftien jaar eindelijk een vervolg op de absurde komedie Zoolander. Ben Stiller speelt opnieuw Derek Zoolander, wiens hoogdagen als populair model duidelijk achter de rug liggen. Wanneer enkele van de mooiste mensen ter wereld (met een zelfrelativerende rol van Justin Bieber) vermoord worden, moeten Zoolander en kompaan Hansel (Owen Wilson) daar een stokje voor steken. Als het resultaat even hilarisch is als zijn voorganger, wordt het zeker een film om naar uit te kijken.

The Witch

The Witch moet een van de beste horrorverhalen van 2016 worden en in de trailer zie je meteen waarom. Wanneer de jongste zoon van een gezin in het New England van de 17de eeuw plots verdwijnt en er ook rare dingen gebeuren rond het huis, wordt het geloof van de familie serieus op de proef gesteld. De trailer geeft gelukkig niet echt veel weg, maar teaset wel goed, waardoor onze interesse alvast gewekt is.

Batman Vs. Superman: Dawn of Justice

Batman tegen Superman. Meer zou je eigenlijk niet nodig moeten hebben om deze film te willen bekijken. Na de gebeurtenissen in Man of Steel is Superman voor sommigen een held, voor anderen een gevaar voor de samenleving. Voor Bruce Wayne (Ben Affleck) wordt hij een aartsvijand en hij besluit hem in de vorm van Batman te gaan bekampen. Het hoe of wat van het verhaal zal je nog wat moeten afwachten, maar met ook rollen voor onder meer Wonder Woman (Gal Gadot), Lex Luthor (Jesse Eisenberg), General Zod (Michael Shannon), Alfred Pennyworth (Jeremy Irons) en Doomsday, lijkt DC nu opnieuw een echte concurrent te gaan worden voor Marvel. En Batman gaat winnen, uiteraard. Because he’s Batman.

The Jungle Book

 

The Jungle Book blijft al een hele poos onder de radar, maar het staat op onze redactie in de top vijf must sees voor dit jaar. In de regisseursstoel zit Jon Favreau, die met de regie van Iron Man heel wat pluimen op zijn hoed wist te stoppen en ook als producer bij The Avengers en Hooligans betrokken was. De cast bestaat uit bekende namen, van wie de meesten een heel uitgesproken en herkenbare stem bezitten. Namen als Scarlett Johansson (de slang Kaa), Idris Elba (de tijger Shere Khan), Bill Murray (de beer Balou), Christopher Walken (de orang-oetan King Louie), Ben Kingsley (de panter Bagheera) staan op de castlijst.

Captain America: Civil War

Waar we het even terug over Batman vs. Superman hadden, had deze film net zo goed Captain America vs. Iron Man kunnen heten. De twee, elk met hun posse, nemen het tegen mekaar op in wat nu al een spetterend vervolg op de hele Marvel-franchise lijkt te gaan worden. Elke zomer heeft zijn Marvel-blockbuster en dit is die van 2016!

X-Men: Apocalypse

Nog maar eens een superheldenfilm, en stiekem vermoeden we dat deze wel eens de beste van allemaal zou kunnen worden. Waar het eerste X-Men-drieluik op z’n best matig genoemd kon worden, is de tweede trilogie van een veel hoger niveau. X-Men: First Class was een knaller van een prent en X-Men: Days of Future Past was zelfs nog beter. Net als in Days of Future Past staat Bryan Singer achter de camera en die continuïteit kan de film alleen maar ten goede komen. Met ook nog eens topacteurs als James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Sophie Turner en Oscar Isaac in de hoofdrollen, kan je niet anders dan vol spanning uitkijken naar dit afsluitende hoofdstuk.

Warcraft

Het fantasygenre staat momenteel op een laag pitje binnen de filmwereld, maar met Warcraft lijkt er dit jaar alvast weer een klepper aan te komen. Warcraft is gebaseerd op de gelijknamige game en haalt zijn inspiratie voor het verhaal uiteraard ook daar. Het mensenras komt onder dreiging te staan van een leger slechte orcs en moet om te overleven de krachten bundelen met een clan ‘goede’ orcs. Geen simpele opdracht, aangezien de twee al altijd vijanden van mekaar geweest zijn. Ben je geen fantasyfan, dan blijf je misschien best weg van deze film, maar wie genoten heeft van titels als The Lord of The Rings en The Hobbit, zal deze ook wel weten te appreciëren.

Finding Dory

P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney. Doet dit adres een belletje rinkelen? Dan heb je waarschijnlijk Finding Nemo gezien. Na dertien jaar heeft de Pixar-afdeling van Disney eindelijk een vervolg klaar op de film, en dit keer moeten we niet op zoek naar de kleine Nemo, maar naar de allesvergetende Dory. Of de film het niveau van zijn voorganger kan halen, bevalt nog te zien, maar daar zullen jouw kinderen niets om malen!

Independence Day: Resurgence

Didn’t I promise you fireworks?” Het was de laatste lijn van Will Smith in het schitterende Independence Day uit 1996 en het beeld waarin een ruimteschip ontploft en voor verbrandende brokstukken in de atmosfeer zorgt, blijft voor altijd in het geheugen gegrift. Nu, twintig jaar later, zijn de aliens terug op onze planeet om wraak te nemen. Veel meer uitleg heb je eigenlijk niet nodig in dit soort actiefilm, dus neem er gerust een grote doos popcorn bij en enjoy.

The BFG

Het verhaal van de BFG, ofte Big Friendly Giant, werd geschreven door Roald Dahl en krijgt dit jaar een verfilming. Niemand minder dan Steven Spielberg is verantwoordelijk voor de regie, terwijl Mark Rylance (die als een van de grootste theateracteurs van zijn generatie gezien wordt) in de rol van de BFG kruipt. Misschien wel dé familiefilm van het jaar!

Ghostbusters

ghostbusters-2016

Oh, de nostalgie. Ghostbusters is een absolute klassieker en zo’n film die generaties overstijgt. Naar het hoe of wat van het verhaal is het nog gissen, maar wat we wel al weten is dat de nieuwe Ghostbusters uit vrouwen bestaat, dat originals Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Sigourney Weaver een cameo doen en dat ook Chris ‘Thor’ Hemsworth een hoofdrol speelt. Over al de rest doen de makers bijzonder geheimzinnig en ook een trailer is er nog niet. Een film om links te laten liggen of dezelfde hilariteit als het origineel? Geen idee, maar het is een titel om in de gaten te houden!

Suicide Squad

Wat gebeurt er als je een bende criminelen bij elkaar zet om een gevaarlijke missie uit te voeren? Juist, chaos en vernieling. De Suicide Squad kan je enigszins zien als het DC-antwoord op Marvels Guardians of The Galaxy, maar de Squad gaat nog veel extremer en geschifter. Een sterke cast, bestaande uit Will Smith (Deadshot), Margot Robbie (Harley Quinn), Cara Delevingne (Enchantress) en een langverwachte Jared Leto als The Joker moeten dit schouwspel extra glans geven. En zeg nu zelf, een film die Bohemian Rhapsody als opener gebruikt, dat kan toch niet slecht zijn?

Doctor Strange

doctor-strange

Alsof er nog niet genoeg superhero movies waren, komt Marvel dit jaar ook nog eens met Doctor Strange op de proppen. Voor velen is Doctor Strange een onbekende, maar het verhaal kan je als volgt samenvatten: Stephen Strange is een getalenteerd dokter die bij een ongeval aan beide handen gewond geraakt en waardoor zijn carrière plots voorbij is. Wanhopig gaat hij op zoek naar manieren om zijn handen te herstellen en uiteindelijk komt hij terecht bij de Ancient One, een getalenteerd tovenares. Zij leidt hem op tot een nieuwe Sorcerer Supreme en de superheld Doctor Strange is geboren. Heel veel is er nog niet bekend van de film, maar als je weet dat Benedict Cumberbatch de rol van Strange aanneemt, mag je de prent zeker al noteren in jouw agenda.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Deze titel staat met stip aangeduid door elke Harry Potter-fan, want Fantastic Beasts and Where to Find Them is een soort spinoff is van de Hogwarts-films. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige fictieve boek dat Harry Potter in zijn bezit had tijdens de films en is geschreven door Newt Scamander, een ander personage uit de Harry Potter-verhaallijn. De trailer komt in elk geval in typische Potter-stijl, en toont Oscarwinnaar Eddie Redmayne in een van de hoofdrollen.

Assassin’s Creed

assassn's-creed

Gamers kennen deze titel maar al te goed en ook voor anderen zal de naam misschien wel bekend in de oren klinken. In de game krijgt Desmond Miles de mogelijkheid om zich naar de gedachten van zijn voorouders te verplaatsen, en zo komt hij in verschillende tijdperken en personages terecht. Zijn bloedlijn is er echter een van getrainde moordenaars… De film volgt dit verhaal heel losjes, met Michael Fassbender die als Callum Lynch in de huid van Aguilar, zijn Spaanse voorouder uit de 15de eeuw, kan kruipen.

Passengers

Wat krijg je als je een van de meest populaire jonge acteurs en zowat de populairste jonge actrice samenzet in een science-fiction liefdesverhaal en achter de camera de regisseur van het bijzonder knappe The Imitation Game plaatst? Het antwoord: Passengers. In een eerder mysterieuze trailer krijgen we al een voorsmaakje van het interplanetair verhaal, met Jennifer Lawrence en Chris Pratt in de hoofdrollen. Omdat vooral Lawrence zelden teleurstelt, zeker een titel om naar uit te kijken!

 

The Legend of Tarzan

Met The Legend of Tarzan wordt The Jungle Book niet de enige Disney-film van dit jaar die zich in het oerwoud afspeelt. Ook hier geldt dat er nog niet veel gekend is van de film, al spreekt de cast al voor zich: Margot Robbie als Jane Porter, Chistoph Waltz als Captain Rom, Samuel L. Jackson als George Washington Williams en Alexander Skarsgård als Tarzan. Bovendien zien we David Yates, die ook de laatste vier Harry Potter-films voor zijn rekening nam, als regisseur.

Now You See Me 2

Now You See Me was een meer dan degelijke film waarin een team van illusionisten centraal staat. The Four Horseman, zoals ze zichzelf noemen, zijn na drie jaar terug voor een spektakel dat groter en grootser moet zijn dan ooit. Met Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Morgan Freeman, Mélanie Laurent en Michael Caine in de eerder eigenwijze hoofdrollen.

Snowden

Ietwat een outsider dit jaar, maar wanneer Oliver Stone zich achter een project zet en ook nog eens Scott Eastwood (zoon van), Shailene Woodley, Joseph Gordon-Levitt, Nicholas Cage, Timothy Olyphant en Zachary Quinto als cast weet te strikken, dan grijpt het meteen onze aandacht vast. Het verhaal gaat, uiteraard, over NSA-klokkenluider Edward Snowden.

 

 

 

Reageer