Bang & Olufsen Harmony

Tijdens de Milaan Design Week heeft Bang & Olufsen zijn nieuwste high-end tv voorgesteld. De Beovision Harmony is een OLED tv waarvan de luidsprekers openklappen.

De Beovision Harmony maakt gebruik van een 77-inch OLED-paneel waarrond een stijlvol frame en luidsprekerpakket werd aangebracht. De luidsprekerpanelen, die zijn afgewerkt met eik en aluminium, zijn de echte blikvangers op deze tv.

Wanneer de tv is uitgeschakeld bedekken beide luidsprekerpanelen grotendeels het zwarte beeldscherm van de tv. De echte magie voltrekt zich bij het aanzetten van de tv: dan klappen de luidsprekers als de vleugels van een vlinder open en nestelen ze zich netjes onder het scherm, dat terzelfdertijd naar de ideale kijkhoogte schuift. Een designstatement dat kan tellen.

De luidsprekers van de televisie verzorgen geluid via 3 kanalen vooraan, maar wie dat wenst kan uitbreiden met surroundspeakers en maximaal een 7.1 opstelling creëren. De decoder hiervoor is al aanwezig.

Muziekstreamingdiensten als TuneIn en Deezer zitten standaard ingebouwd, en je kan vanaf een smartphone of tablet streamen naar de tv via technieken als Bluetooth, Apple AirPlay 2 en Chromecast. Voor het smart tv-luik doet Bang & Olufsen een beroep op het webOS 4.5-platform van LG, met apps zoals Netflix, Amazon en YouTube.

We hoeven het bijna niet te zeggen, maar goedkoop wordt de Beovision Harmony niet. Bij lancering eind dit jaar in oktober zal de tv 18500 euro gaan kosten. Naast eik kunnen de luidsprekerpanelen ook worden afgewerkt met een Grey Melange textielcover.

Een greep uit het bestaande televisieaanbod van B&O

Klik hier om producten in te laden

Reageer