In de persberichten en ander nieuws dat ter gelegenheid van CES naar buiten kwam, werd er met geen woord gerept over een nieuw instapmodel voor de oled tv’s van LG. Maar publicatie Forbes denkt dat er met de A1 in 2021 een nieuwe instapper volgt.

Een snelle blik op de lijst met specs geeft ons al een idee van wat we mogen verwachten op de A1. In ieder geval geen 100Hz-scherm maar eentje van 50Hz, en ook geen HDMI 2.1-poorten, maar drie HDMI 2.0b-aansluitingen. VRR (Variable Refresh Rate) ontbreekt, HDMI eARC en ALLM (Automatic Low Latency Mode) zijn aanwezig.

Heel wat van de andere features van de oled televisies van LG blijven wel van de partij zoals ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos, AirPlay 2/Homekit en digitale assistenten als Google Assistant en Amazon Alexa.

De 4K A1 krijgt verder het nieuwste webOS 6.0 en loopt op de vierde generatie van de Alpha 7 processor. Qua schermformaten mogen we 48 inch, 55 inch, 65 inch en 77 inch gaan verwachten.

Hoewel we afleiden van de serienummer dat het gaat om een instapmodel, zijn er op dit moment nog geen prijsindicaties bekend. Ook een foto van de A1 hebben we nog niet.

Er lijk ook opnieuw een B-model te komen. De B1 moet de opvolger worden van de huidige BX.

Reageer