Beide smartphones pakken uit met een compleet herzien design, waarbij Samsung plastic ruilde voor metaal en glas. De S6 Edge krijgt bovendien een unieke gebogen schermrand.
Dat Samsung het met zijn smartphones over een andere boeg wou gaan gooien, werd de laatste maanden steeds duidelijker. De verkoopscijfers van de Galaxy S5 vielen ietwat tegen, terwijl nieuwe smartphones een steviger, moderner uiterlijk kregen, vooral door middel van het gebruik van metalen.
Dat de nieuwe topsmartphone van Samsung een gelijkaardige facelift ging meekrijgen, was quasi zeker. Tegelijkertijd waren er ook stevige geruchten dat de Koreanen het toestel een gebogen schermrand gingen meegeven. Uiteindelijk toonde Samsung twee toptoestellen: de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge.
Vaarwel plastic
Het nieuwe uiterlijk moet een van de grootste blikvangers van beide toestellen worden. De S6 en S6 Edge lijken heel sterk op elkaar, waarbij het scherm van die laatste aan beide zijden iets verder over de rand doorloopt. De buiging aan het scherm is nogal subtiel, maar is er wel degelijk. Of het schermontwerp van de S6 Edge voor een duidelijk verschil met de S6 zorgt, valt nog af te wachten, maar uniek is het zeker.<br><br>
Meer glas is dus het credo bij Samsung en dat merk je ook aan het design van de behuizing. Ook de achterzijde van beide toestellen bestaat uit Corning Gorilla Glass 4 met een metalen afwerking aan de zijkanten, waardoor het toestel eindelijk ook moet aanvoelen als hoogwaardig toestel. Samsung bleef echter terecht trouw aan het gekende design van de Galaxy S-reeks. Opvallend is wel het gebrek aan een microSD-slot, dus je zal het met het ingebouwde geheugen moeten doen. Jammer, want dit was een van de voordelen die Samsung had op de iPhone.
S6 en S6 Edge: amper verschillen
Op zich lijken de S6 en de S6 Edge sterk op elkaar: beide toestellen komen met een 5,1 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het scherm van de S6 Edge is dus niet groter. Ook qua radarwerk komen beide toestellen met een octa-core Exynos-processor met vier snellere 2,1 GHz-kernen en vier zuinige 1,5 GHz-kernen.
Ook het camerawerk is identiek, met een 16 megapixelschieter aan de achterzijde en een 5 megapixelvariant vooraan. Ook Bluetooth 4.1, NFC, LTE 4G, infrarood en de verschillende sensoren zijn aanwezig. De vingerafdruksensor werd verder verbeterd, terwijl je bij beide apparaten een 2550 mAh-accu terugvindt.
Samsung Pay
Waar Apple met de iPhone 6 (Plus) bij Samsung inspiratie haalde en met een groter scherm uitpakte, doet Samsung het omgekeerde met het glazen design en ook een eigen betaaldienst: Samsung Pay.
Deze nieuwe dienst maakt het mogelijk om met je smartphone veilig betalingen door te voeren. Wanneer het systeem naar ons land komt is nog niet duidelijk, maar Samsung Pay komt in de tweede helft van 2015 alvast naar de Amerikaanse markt.
Sneller en draadloos laden
De S6 en S6 Edge zullen allebei draadloos laden ondersteunen en daarbovenop ook nog eens veel sneller opladen via de kabel: Samsung meent dat een oplaabeurt van tien minuten zo’n vier uur aan accutijd geeft.
De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn verkrijgbaar vanaf 10 april in varianten met 32, 64 en 128 GB opslaggeheugen. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 699, 799 en 899 euro voor de S6 en 849, 949 en 1049 euro voor de S6 Edge. De toestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren White Pearl en Gold Platinum, terwijl de S6 ook in het Blue Topaz komt en de S6 Edge exclusief in het Green Emerald verkrijgbaar zal zijn.
Reageer