EISA awards home cinema audio 2016/17

Net voor de IFA beurs reikt de EISA gewoontegetrouw zijn awards uit voor de beste producten in de elektronicawereld. En dit in verschillende categorieën waaronder home cinema. Zie hieronder de prijswinnaars die het EISA-label het komende jaar mogen dragen.

Beste soundbase: Canton DM55

De DM 55 met Bluetooth is de kleinste van de drie soundbases die Canton aanbiedt. De uitvoering is bijzonder luxe: hij is beschikbaar in gelakt zwart, zilver of wit en voorzien van een dikke glasplaat, als robuuste ondergrond voor de tv. Dankzij zes drivers – twee tweeters, twee mid-range en een stel woofers – en een versterker van 200W is het geluid veel dynamischer dan je zou verwachten: brullende ruimteschepen, knetterende lichtzwaarden en overrompelende explosies komen allemaal tot leven. Maar ook de nuance komt goed tot zijn recht en het apparaat is verrassend gevoelig als het om geraffineerde effecten gaat. Een geweldige aanvulling op elke thuisbioscoop.

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”30″]

Beste home cinema luidsprekerset: Dali Opticon 5.1

Dit geavanceerde systeem is ideaal voor middelgrote tot grote ruimtes en is even geschikt voor muziek als voor films met surround-geluid. Het OPTICON 5.1-speakersysteem is de opvolger van de IKON-serie van DALI. Met zijn SUB K-14 F-subwoofer is het toegankelijk voor een breed publiek zonder op de prestaties te beknibbelen. Het stelt niet teleur: dankzij de drivertechnologie op basis van papier- en houtvezels, reeds bekend van de prestigieuze EPICON-serie, in combinatie met Soft Magnetic Compound-motoren en de hybride tweetermodule van DALI, biedt dit systeem een perfecte combinatie van raffinement en power. Het resultaat is een diep, sfeervol surroundgeluid, met heldere effecten die overal in de thuisbioscoop perfect tot hun recht komen. De uitvoering is uitstekend en het design prachtig, kortom: het perfecte paradepaardje.

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”30″]

Beste AV-receiver: Denon AVR-X2300W

De AVR-X2300W is een perfect voorbeeld van een scherp geprijsde 7.2 AV-receiver. Dit solide en stijlvolle apparaat ondersteunt UHD Blu-ray-passthrough door middel van een HDMI 2.0a-aansluiting, en kan via Wi-Fi, Bluetooth en traditionele AV-connectoren op een breed spectrum aan bronnen worden aangesloten. De integratie met een thuisbioscoop is een fluitje van een cent, dankzij een informatieve en gebruiksvriendelijke setup-wizard. Maar het meest indrukwekkende aan dit apparaat is het geluid dat het produceert. Deze AV-receiver is even goed in nuances als in overdonderende dynamiek, en dankzij Dolby Atmos-decodering is de driedimensionale surround-ervaring uit de betere bioscoop nu ook thuis mogelijk. Binnenkort zal door middel van een software-update DTS:X worden toegevoegd.

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”30″]

Beste betaalbare home cinema luidsprekerset: Monitor Audio Bronze 5.1

Wie op zoek is naar speakers op instapniveau zal niet gauw iets mooiers of beters vinden dan de Bronze-serie van Monitor Audio. Het geheim zit hem in de speciale C-CAM-conussen, die met hun gehele oppervlak geluid uitstralen en die nu voor het eerst worden gebruikt in de Bronze-serie. De Bronze 6-, Centre- en FX-speakers kenmerken zich door een sublieme weergave van hoge frequenties, waarbij nuances en textuur volledig tot hun recht komen. Dialogen klinken robuust, de speakers hebben geen enkele moeite met wisselende dynamiek en de W10-subwoofer van Monitor Audio legt met zijn dreunende geluid een solide basis voor het geheel. Een overrompelende multichannel-combinatie.

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”30″]

Beste Ultra HD Blu-ray-speler: Panasonic DMP-UB900

Met ’s werelds eerste Ultra HD Blu-ray-speler worden beeld en geluid nog mooier. Het 4K HDR-beeld is een duidelijke verbetering ten opzichte van Full HD BD, met rijke details, vloeiende kleurgradaties en een verbazingwekkende dynamiek. En de Panasonic DMP-UB900 heeft nog meer te bieden: dankzij ongeëvenaarde upscaling van 1080p-disks, supersnel laden en een uitgebreide DLNA-client is dit het Zwitserse zakmes onder de Blu-ray-spelers die elke taak moeiteloos aankan. De geluidskwaliteit is gegarandeerd dankzij de THX certificering. En toch is het de Ultra HD-functionaliteit die hier de show steelt. In combinatie met een HDR 4K-scherm is het resultaat ronduit verbluffend.

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”30″]

Beste soundbar: Yamaha YSP-5600

De bijzonder fraai vormgegeven YSP-5600 is voorzien van Dolby Atmos-ondersteuning (en biedt binnenkort via een firmware-update ook DTS:X-ondersteuning), een 4K-compatibale HDMI-aansluiting en een automatische equalizer die het geluid aanpast aan de ruimte. Al met al een complete soundbar. Van achter het robuuste zwarte rooster richten maar liefst 46 drivers hun geluid naar buiten voor volledige 7.1.2-audio met een ongelooflijk groot, meerlagig, driedimensionaal geluidsveld. Zo wordt elke film nog meeslepender! En als onderdeel van een Yamaha MusicCast-systeem voor meerdere kamers kan hij ook worden gebruikt om overal in huis muziek en tv-geluid te streamen. Eigenlijk is het niet eerlijk om nog van een soundbar te spreken: de YSP-5600 behoort met zijn unieke mogelijkheden tot een klasse apart.

Klik hier om producten in te laden

[gap height=”30″]

 

Beste accessoire: Spin

Thuisbioscoopeigenaars gebruiken vaak meerdere afstandsbedieningen om meerdere apparaten te bedienen, wat erg onhandig kan zijn. Het revolutionaire ontwerp van de SPIN remote-afstandsbediening kiest voor een andere insteek en is gericht op eenvoud. De gestroomlijnde zilverkleurige koepel zit vol bewegings-, rotatie-, richtings- en aanraaksensoren, zodat de gebruiker door middel van gebaren en bewegingen apparatuur kan bedienen. Met een intuïtieve smartphone-app kunnen verschillende functies aan het apparaat worden toegewezen, afhankelijk van hoe dit wordt vastgehouden, zodat het een waar genoegen is om tv’s, speakers en slimme verlichting te bedienen.

[gap height=”30″]

Beste high-end: Trinnov Audio Altitude 32

Serieuze thuisbioscoopfanaten die op zoek zijn naar de ultieme ervaring hoeven niet verder te zoeken: de Trinnov Audio’s Altitude32 biedt alles wat zij zich kunnen wensen. Met een output van maximaal 32 afzonderlijke kanalen is dit geen gewone thuisbioscoopprocessor. Dankzij een geavanceerde, geheel instelbare kameroptimalisatie en equaliser kan het geluid worden afgestemd op de opstelling van de speakers en andere kenmerken van de thuisbioscoop. Daarnaast kan het apparaat moeiteloos overweg met directe Dolby Atmos-, DTS:X- of Auro-3D-invoer. De prestaties zijn dan ook van referentieklasse: de Altitude32 geeft elke filmsoundtrack een ongeëvenaarde helderheid en aanwezigheid. Doordat de architectuur is gebaseerd op software, kunnen er in de toekomst moeiteloos updates worden gedaan. En hoewel de functionaliteit state-of-the-art is, is de bediening – met een pc, smartphone of tablet over het netwerk – altijd eenvoudig.

[gap height=”30″]

Reageer