irobot roomba robotstofzuiger huisdier

Huisdiereigenaren zeggen veel tijd te besteden aan schoonmaken, dat blijkt uit een online onderzoek door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van iRobot.

Het bureau ondervroeg deze zomer duizend Nederlanders en duizend Belgen, representatief op geslacht, leeftijd en diploma, over hun schoonmaakgedrag en mening over schoonmaakrobots.

Daarbij kwamen heel wat interessante cijfers naar boven, die dierenvrienden niet zullen verbazen. Wie een huisdier heeft, besteedt al snel 1 uur en 15 minuten extra per maand aan stofzuigen. Goed voor niet minder dan 6 uur en 15 minuten stofzuigwerk per maand.

Dat zijn veel extra poetsuren als je bedenkt dat de helft van de Belgen één of meer huisdieren heeft, waarvan de kat (61 procent) populairder is dan de hond (44 procent), in het onderzoek althans.

Vooral de keuken en woonkamer liggen er het smerigst bij, zeggen de huisdiereigenaren. Maar je bent niet alleen meer tijd kwijt aan het onderhouden van je huis, ook jaag je je huisdieren de stuipen op het lijf: 56 procent van de dieren is bang voor de klassieke stofzuiger.

15 procent geeft aan dagelijks te stofzuigen. Om deze taak te verlichten kan een robotstofzuiger soelaas bieden. iRobot ontwikkelde de Roomba® Robotstofzuiger, waarvan er wereldwijd al twintig miljoen verkocht werden.

Klik hier om producten in te laden

Reageer