dyson V6 matrasstsofzuiger test

Waarom is het belangrijk om je matras grondig te reinigen? 

Wist je dat er gemiddeld zo’n 2 miljoen huisstofmijten in je matras zitten? Juist, je voelt het al kriebelen als je het leest. Het is daarom zeer belangrijk om de hygiëne van je matras niet te onderschatten. Je matras is namelijk de ideale verblijfplaats van de beestjes. Ze gedijen het beste in warme vochtige omstandigheden. 

Ze voeden zich met de 28 gram huidcellen die we maandelijks verliezen. Daarnaast zorgen de uitwerpselen van deze vieze kereltjes voor de allergische reacties bij mensen met allergieën. 

Wanneer je beweegt in bed, worden de uitwerpselen verspreid en worden door ons makkelijker ingeademd. Hierdoor krijgen we een loopneus, moeten we vaak niezen, krijgen we astma of begint het overal te jeuken door eczeem. 

Efficiënt schoonmaken

dyson bed

In het microbiologielabo van Dyson werd er microscopisch onderzocht hoe huisstofmijten het meest efficiënt kunnen verwijderd worden. Hieruit blijkt dat een hoge zuigkracht de beste manier is. 

Daarom ontwikkelde het merk een matrasreiniger met een zeer krachtige zuigkracht. Hiermee worden niet alleen de uitwerpselen van de huisstofmijten verwijderd maar neem je ineens ook de voedingsbron, onze dode huidcellen, weg. 

Tijdens het zuigen blijft het volledige systeem volledig afgesloten van de buitenlucht. Hierdoor blijven de allergenen binnen het toestel en is de schoonmaak van de matras niet voor niks geweest. Bovendien is de lucht die uit de matraszuiger wordt geblazen schoner dan de lucht die u inademt. 

Wat vonden wij van de V6 Matrasreiniger? 

Dyson belooft een krachtig toestel die je matras een grondige reiniging geeft. Wij testten het uit! 

De matraszuiger geeft meteen een goede indruk. Het toestel oogt vrij groot. We namen eerst de matras onder handen. Na enkele minuten zie je heel wat stof en andere vuiligheden in het reservoir terechtkomen. Je schrikt werkelijk wat er allemaal in je matras schuilt. Geloof ons, eens je dit gezien hebt, ga je met een ander gevoel gaan slapen. 

Het toestel ligt zeer goed in de hand maar is wel aan de zware kant. Het vergt toch wat armkracht om het toestel de hele tijd te kunnen heffen. 

dyson test

Bij het toestel worden er ook een aantal accessoires geleverd. Zo kan je ook de moeilijke plekjes makkelijk bereiken. Je staat verstelt van de kracht van de matraszuiger. Maar dat neemt ook meteen met zich mee dat door die krachtige motor de batterij wel erg snel leeg is en het toestel snel oververhit is. Hierdoor kan je niet bijvoorbeeld twee matrassen na elkaar schoonmaken. Zeker als je vaak gebruikmaakt van de Max-stand. 

De matras ziet er na de schoonmaakbeurt stukken beter uit. Je ziet werkelijk het verschil met het blote oog, ook al heb je de zaken eruit gehaald die niet waarneembaar zijn met het blote oog. 

Na het schoonmaken kan je het stofreservoir moeiteloos legen door op één knop te duwen. Bovendien beperkt dit toestel je niet alleen tot het bed. Wij hebben ook de zetel onder handen genomen. Ook hier sta je versteld hoe snel de zetel vuil is, vuil dat je niet met het blote oog kan zien.

Op een rijtje

Pro 

  • zeer krachtig toestel review-elektrozine-dyson V6
  • ligt goed in de hand
  • makkelijk te reinigen
  • handige accessoires

Contra

  • prijzig
  • batterij snel leeg
  • vrij zwaar

Conclusie

De V6 matraszuiger is een krachtig toestel maar wel vrij prijzig. Voor wie kampt met allergenen loont dit echter zeker de moeite om hierin te investeren. 

Klik hier om producten in te laden

Reageer