De WF-1000XM3 is de nieuwste toevoeging in het segment van premium ruisonderdrukkende, draadloze oortjes. Het leent heel wat techniek van de bestaande, en uitstekende over-ear hoofdtelefoons van Sony.

Te beginnen met de chip die instaat voor de ruisonderdrukking, de QN1e. Die reduceert storende geluiden tot een minimum door een omgekeerde geluidsgolf terug te zenden. Het resultaat is dat storende achtergrondruis, bijvoorbeeld het cabinegeluid van een vliegtuig of kantoorlawaai, zo goed mogelijk wordt geneutraliseerd.

Een nieuwe digitaal-naar-analoog omzetter (DAC) en versterker leveren 24-bits audio af, of tenminste een benadering wegens de beperkingen van Bluetooth. Gecomprimeerde digitale muziekbestanden zoals mp3 krijgen een kwaliteitsboost.

Een andere wijziging ten opzichte van eerdere modellen is dat beide oordopjes tegelijk Bluetooth-audiocontent kunnen ontvangen, in tegenstelling tot de conventionele links-naar-rechts wisselende Bluetooth-overdracht.

Het draagcomfort van de WF-1000XM3 in-ear headphone zou ook moeten verbeterd zijn. Drie ondersteuningspunten voor het oor en een sterker rubber oppervlak aan de binnenzijde moeten daarvoor zorgen. Met vier verschillende maten hybride oordopjes en drie maten triple-comfort-oordopjes zit de perfecte pasvorm er zeker tussen.

WF-1000XM3 ZwartMet noise cancelling ingeschakeld zingen de oortjes het zo’n zes uur uit. Laat je ruisonderdrukking uit dan zijn ze goed voor acht uur draadloos gebruik. De in-ears hebben tevens een snellaadfunctie – slechts 10 minuten laden biedt een gebruiksduur van 90 minuten.

Opladen verloopt steeds via het oplaaddoosje dat magnetisch afsluit zodat oortjes niet los raken. In combinatie met dat doosje bedraagt de autonomie van de oortjes 24 uur. Je kan de oortjes dus een drietal keer opladen.

Daarnaast beschikt de headphone over de Quick Attention modus waarbij je de ruisonderdrukking even kort kan onderbreken, bijvoorbeeld om een gesprek te voeren. Die functie is eenvoudig te benaderen via een touchpad aan de rechteroorschelp van de 1000XM3. De WF-1000XM3 is tevens compatibel met Google Assistant.

Bovendien pauzeert de Wearing Detection-functie automatisch de muziek bij het uitdoen van de dopjes.

De WF-1000XM3 is verkrijgbaar in stijlvol zwart of zilver, en verkrijgbaar vanaf augustus 2019.

Klik hier om producten in te laden

Reageer