iRobot maakt zich met de Roomba 980 helemaal klaar voor het smart home-concept. De stofzuiger kan ‘zien’ waar hij rijdt en kan bediend worden via een app.

Poetsen: we hebben er steeds minder tijd voor en, wees maar eerlijk, niemand doet het graag. iRobot helpt je alvast een handje met zijn robotstofzuigers, waarvan de Roomba 980 het nieuwste model is.

Echt ‘smart’

En het toestel gaat verder dan ooit. Het toestel logt waar het precies rijdt en brengt zijn traject in kaart. De iAdapt 2.0 Navigation with Visual Localization zorgt ervoor dat de Roomba 980 een kaart maakt van de omgeving en zijn locatie kan bijhouden. Op die manier gaat hij een gehele verdieping schoonmaken. Met de kaart werkt het toestel tot twee uur en keert dan automatisch terug naar zijn Home Base om op te laden en opnieuw te beginnen, totdat alles schoon is.

De Roomba 980 reinigt in parallelle bewegingen om efficiënter te werken. Indien nodig zal het toestel zijn patroon gaan aanpassen om ook onder meubels te navigeren. De visuele lokalisatie vSLAM wordt voor het eerst in een consumentenproduct ingebouwd.

Een slimme robotstofzuiger zou niet echt ‘smart’ zijn als je die niet van op afstand kan bedienen. Met iRobots nieuwe HOME-app kan je de Roomba 980 verbinden met je thuisnetwerk en ook als je niet thuis bent je huis laten poetsen. Je kan ook schema’s instellen, waarbij je het toestel tot zeven keer per week inschakelt. De app biedt je ook toegang tot de klantendienst, tips en informatie over de schoonmaakstatus.

Twee keer krachtiger

Ook puur op gebied van schoonmaakgebied moet de Roomba 980 overtuigen: de stofzuiger komt met het AeroForce Cleaning System met Carpet Boost, dat twee keer zoveel reinigingskracht biedt door op tapijt of vloerkleden automatisch de Gen 3-motor krachtiger te doen werken.

Omdat de Roomba 980 redelijk dun is, kan hij ook mooi onder meubels schoonmaken, terwijl Dirt Detect optische en akoestische sensoren gebruikt om hoge concentraties vuil en afval op te sporen en schoon te maken op plaatsen waar dit het hardst nodig is.

Prijs en beschikbaarheid

De Roomba 980 wordt vanaf december in de winkels verwacht en moet 1199 euro kosten.

Klik hier om producten in te laden

Reageer