Devolo heeft op IFA zijn nieuwe powerline- en smart home-producten voorgesteld en blijft daarmee inzetten op een verbetering van jouw thuisnetwerk.

Nieuw dit najaar wordt Devolo Home Control, een systeem waarmee je voor meer veiligheid en comfort moet zorgen binnen je woning en tegelijkertijd ook energie moet gaan besparen. Zo lanceert de fabrikant binnen het systeem drie sensoren: het Home Control-alarm geeft een akoestisch signaal en brengt je op de hoogte van waarschuwingen via sms, e-mail of een app-bericht.

De waterdetector alarmeert als de sensor in aanraking komt met een vloeistof en moet zo schade voorkomen door een kapotte vaatwasser of wasmachine.

– De vochtigheidsmeter controleert dan weer de temperatuur en vochtigheid in huis om groei van schimmel tegen te gaan.

Binnen het Smart Home-systeem lanceert Devolo ook drie componenten om je verlichting en schakelaars van op afstand te kunnen bedienen. Om je verlichting te sturen dien je de verlichtingscomponent te installeren in je schakelaar (dit werkt bij elke standaardschakelaar), waarna je via een app het licht van op je smartphone of tablet aan of uit kan doen.

Met een tweede toestel, dat in je stopcontact gaat, kan je van eender welk toestel dat je op het lichtnet aansluit de stroomtoevoer gaan bepalen. Ook het stroomverbruik kan je gaan meten.

De derde component dient dan weer om jouw rolluiken van op afstand te kunnen bedienen.

Los van het Smart Home-gamma, maar daar wel nauw bij aansluitend, bevindt zich de nieuwe dLAN 550 wifi-adapter. Deze adapter verstuurt data met snelheden tot wel 500 Mbps via de vaste lijn en 300 Mbps via wifi. Een leuk extraatje is WiFi Move, dat alle Powerline-adapters van Devolo aan elkaar gaat linken en waardoor jouw mobiel toestel automatisch het sterkste wifi-toegangspunt gaat selecteren.

Reageer