Het streven naar meer duurzaamheid houdt veel huishoudens bezig. Het heeft hen, vooral de laatste tijd, weer meer doen kijken naar de hulpbronnen die hun huishoudelijke apparaten vereisen. Sinds de invoering van het nieuwe EU-energielabel in 2021 zijn apparaten met het bijzonder veeleisende en beste energie-efficiëntieklasse A echter niet meer zo gemakkelijk te vinden. Bosch presenteert nu nieuwe wasmachines van de Serie 6 met het A-energielabel, zonder afbreuk te doen aan wasprestaties en -resultaten. Ze worden aangevuld met efficiënte warmtepompdrogers in de zuinigste klasse A+++. Geavanceerde technologieën, slimme programma’s en slimme functies en opties die water en energie besparen en tegelijkertijd betere resultaten leveren, maken het cruciale verschil tussen “zuinig” en “zeer zuinig”.

ActiveWater Plus – de plus in zuinigheid

Voor de nieuwe wasmachines is ActiveWater Plus de sleutel tot een minimaal waterverbruik. Het beproefde watermanagementsysteem van Bosch bespaart tot 50 procent water bij kleinere beladingen. Met behulp van sensorische beladingsdetectie detecteert het apparaat automatisch hoeveel wasgoed zich in de trommel bevindt en past de hoeveelheid water aan. Dit bespaart veel water – en dus ook energie – vooral wanneer tussendoor kleine ladingen wasgoed worden gedaan. De nieuwe wasmachines behoren tot de meest efficiënte op de markt. De beste energie-efficiëntieklasse A heeft trouwens niet alleen betrekking op het energieverbruik: Bosch toestellen behoren ook tot de beste – stilste – klasse (A) als het gaat om geluidsontwikkeling. Dit maakt ze ideaal voor elke woonruimte.

i-DOS – de intelligente manier om te doseren

Sinds i-DOS bij Bosch verkrijgbaar is, zijn steeds meer huishoudens de bijzondere voordelen van deze technologie gaan waarderen. Veel van de nieuwe Serie 6-modellen zijn ook voorzien van het automatische doseersysteem, dat met zijn precieze wasmiddeldosering niet alleen zorgt voor schoon wasgoed, maar ook voor een schoner milieu. Dit komt omdat i-DOS precies de juiste hoeveelheid reinigingsmiddel doseert, waardoor schuimvorming wordt voorkomen, wat extra spoelcycli en dus water bespaart. In combinatie met het geïntegreerde automatische vlekverwijderingssysteem voor veelvoorkomende vlekken, zorgt dit ervoor dat het gebruik van energie, water en wasmiddel altijd aan de eisen voldoet – met optimale resultaten. I-DOS is puur gemak: gewoon de was inladen, het automatische programma kiezen – klaar! En als een stuk wasgoed wordt vergeten, komt de praktische aanbouwfunctie in actie: met een vingertip stopt de machine even, kan de deur worden geopend en het textiel in de trommel worden gelegd. Nog een vingerbeweging en het programma gaat verder.

Reinheid en hygiëne, zelfs bij lagere temperaturen

Of het nu om kleine of grote hoeveelheden wasgoed gaat: Wasgoed en wasmiddel worden gelijkmatig en efficiënt verdeeld in de ruime Vario-trommel, die tien kilo wasgoed kan bevatten. Zelfs delicaat textiel wordt voorzichtig maar grondig verplaatst door de speciaal gevormde dragers. Voor speciale hygiëne-eisen, zoals babykleertjes, is er het programma Hygiëne Plus: de temperatuur wordt gedurende de hele wascyclus constant gehouden. Een extra spoelproces verwijdert op betrouwbare wijze ziektekiemen en stofmijten uit de stof. Resultaat: 99,9 procent van de bekende kiemen wordt verwijderd bij een wastemperatuur van 40 graden.

Drogen met maximale efficiëntie

Na het wassen komt het drogen. Wanneer externe omstandigheden, zoals het weer of de woonsituatie, drogen in de open lucht niet toelaten, wordt een droogtrommel aanbevolen. De nieuwe Bosch Serie 6 warmtepompdrogers combineren maximale zuinigheid met maximaal gemak en wasverzorging. De warmtepomptechnologie, waarbij de geproduceerde warme lucht opnieuw wordt gebruikt om het textiel te drogen, bespaart tot 68 procent energie in vergelijking met een condensatiedroger. Ook hier zorgt Bosch voor bijzondere efficiëntie bij kleinere hoeveelheden wasgoed: Wanneer de functie “Halve belading” is geselecteerd, wordt de programmaduur – afhankelijk van de gemeten vochtigheid en het gekozen droogniveau – permanent aangepast en tot het vereiste niveau teruggebracht. Dit betekent dat zelfs kleine hoeveelheden wasgoed in de droogtrommel kunnen worden gedroogd zonder een slecht geweten.

Beddengoedprogramma met intelligente trommelomkering

Een nieuw programma zorgt ook voor ontspanning bij het drogen van grote stukken wasgoed – vooral in combinatie met kleiner textiel: het beddengoedprogramma. Het maakt een einde aan verwarde lakens of dekbedovertrekken die vaak moeizaam van elkaar gescheiden moeten worden. Door regelmatig de richting van de trommelbeweging om te keren, zorgt het programma ervoor dat het wasgoed continu wordt gemengd. Wasgoed raakt daardoor niet gemakkelijk in de knoop, blijft los en kreukt minder.

Comfort ontmoet prestaties

Een speciaal comfortkenmerk van de warmtepompdroger zorgt ervoor dat de energie-efficiëntie permanent wordt gehandhaafd: de zelfreinigende condensor wordt tijdens het drogen tot vier keer toe automatisch gespoeld en ontdaan van pluizen. Dit betekent dat de energie-efficiëntie altijd op een constant hoog niveau blijft – en volledig onderhoudsvrij is. Ook aangenaam en praktisch: de binnenverlichting van de trommel voor een beter zicht. Moderne wasverzorging van Bosch is niet alleen efficiënt. Het maakt het dagelijks leven altijd gemakkelijker en verbetert de kwaliteit van het leven.

Klik hier verder naar alle toestellen van Serie 6 van Bosch!

 

 

 

Reageer